Τούρτα γιαουρτιού με μπισκότα και ανανά
1 πακέτο μπισκότα τύπου πτι μπερ των 225 gr
2 κουτάλια σούπας ζάχαρη άχνη
100 gr μαργαρίνη
Υλικά για την κρέμα:
500 gr γιαούρτι στραγγιστό χαμηλό σε λιπαρά
200 gr τυρί κρέμα χαμηλό σε λιπαρά
3 κουτάλια σούπας ζάχαρη άχνη
Υλικά για το γαρνίρισμα:
1 μικρή κονσέρβα ανανά ή ένας φρέσκος ανανάς
ψιλοκομμένο αμύγδαλο (φιλέ)
Εκτέλεση
Τρίβουμε στο blender τα μπισκότα μέχρι να γίνουν σκόνη. Σε μια κατσαρόλα λιώνουμε τη μαργαρίνη. Μέσα στη λιωμένη μαργαρίνη βάζουμε τη σκόνη μπισκότου και τη ζάχαρη άχνη και ανακατεύουμε μέχρι να ενωθούν τα υλικά. Τα στρώνουμε σε μια ταρτιέρα ή σε ταψάκι που έχουμε στρώσει αντικολλητικό χαρτί, πιέζουμε καλά το μείγμα με τα χέρια μας μέσα στο σκεύος και το βάζουμε στο ψυγείο για 30 λεπτά.
Σε ένα μπολ βάζουμε όλα τα υλικά για την κρέμα και τα ανακατεύουμε καλά με το χέρι ή με το μίξερ χειρός. Βγάζουμε την τάρτα από το ψυγείο και ρίχνουμε την κρέμα με ακανόνιστες κουταλιές μέχρι να σκεπάσουμε όλη την τάρτα. Γαρνίρουμε με φέτες ανανά, με αμύγδαλο φιλέ και σερβίρουμε.
Μπορείτε να τα φτιάξετε και ατομικά.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου