ΟΝΟΜΑ

ΟΝΟΜΑ

Τετάρτη 15 Απριλίου 2015


Ζαμπονοτυρόπιτα αφράτη με μπεσαμέλ

Υλικά
9 φύλλα κρούστας
450 gr διάφορα τριμμένα κίτρινα τυριά 
150 gr ζαμπόν κομμένο σε κομματάκια
2 1/2   ποτήρια φρέσκο γάλα
3 κουτάλια σούπας αλεύρι ζαχαροπλαστικής
4 αυγά χτυπημένα
3 κουτάλια σούπας  βούτυρο + βούτυρο λιωμένο για άλειμμα των φύλλων
λίγο μοσχοκάρυδο (προαιρετικά)
φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση
Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε 3 κουτάλια βούτυρο, προσθέτουμε το αλεύρι ανακατεύοντας συνεχώς με αυγογδάρτη να ενσωματωθεί πλήρως. Με μια κίνηση ρίχνουμε το γάλα και συνεχίζουμε το ανακάτεμα μέχρι να πήξει ελαφρώς. Κατεβάζουμε από τη φωτιά προσθέτουμε πιπέρι και μοσχοκάρυδο (προαιρετικά), τα χτυπημένα αυγά ανακατεύοντας γρήγορα, τα τυριά και το ζαμπόν. Ανακατεύουμε μια τελευταία φορά να ενσωματωθούν.Βουτυρώνουμε ένα ορθογώνιο πυρέξ και τοποθετούμε 5 φύλλα το ένα πάνω στο άλλο βουτυρωμένα ένα ένα. Προσθέτουμε το μείγμα, το στρώνουμε με σπάτουλα και προσθέτουμε από πάνω άλλα 4 φύλλα και πάλι βουτυρωμένα ένα ένα. Με ένα κοφτερό μαχαίρι χαράζουμε ελαφρά τα επάνω φύλλα τα βουτυρώνουμε και ψήνουμε τη πίτα σε προθερμασμένο στους 180 βαθμούς φούρνο για 1 ώρα περίπου, μέχρι να ροδοκοκκινίσουν τα φύλλα και από τις δύο πλευρές και να γίνουν τραγανά.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου