ΟΝΟΜΑ

ΟΝΟΜΑ

Παρασκευή 17 Απριλίου 2015


 Πειρασμός με φράουλες και κρέμα

 Υλικά
Για τη βάση:
  • 250 gr αλεσμένα μπισκότα Oreo
  • 80 gr βούτυρο
Για τη κρέμα
  • 250 gr τυρί κρέμα Philadelphia
  • 120 gr άσπρη σοκολάτα
  • 250 ml Κρέμα γάλακτος
  • 1 κουτί ζαχαρούχο συμπυκνωμένο γάλα
  • 10 gr ζελατίνη+ 4 κουτάλια σούπας νερό

Εκτέλεση
Προετοιμάζετε μία φόρμα κατά προτίμηση με αποσπώμενη βάση, ή βάζοντας αλουμινόχαρτο για να μπορεί να ξεφορμαριστεί πιο εύκολα το γλυκό. Ενώνετε τα αλεσμένα σε blender μπισκότα με το λιωμένο βούτυρο, τα βάζετε στην βάση της φόρμας και τα στρώνετε ομοιόμορφα. Αφήνεται την βάση στην κατάψυξη για να σφίξει. Βάζετε 4 κουταλιές νερό σε ένα μπολάκι και ραντίζετε τη ζελατίνα. Την αφήνετε να μουλιάσει και την ζεσταίνετε λίγο για να λιώσει. Λιώνετε την άσπρη σοκολάτα σε μπεν - μαρί ή στον φούρνο μικροκυμάτων. Χτυπάτε με ένα μίξερ την κρέμα γάλακτος ώστε να γίνει σαντιγί. Ενώνετε το τυρί κρέμα και το συμπυκνωμένο γάλα και τα χτυπάτε μέχρι να γίνουν μια λεία κρέμα. Προσθέτετε την σοκολάτα και τα χτυπάτε ακόμα λίγο με το μίξερ. Στην συνέχεια προσθέτετε την χτυπημένη κρέμα γάλακτος και την ζελατίνη και τα ανακατώνετε ελαφρώς. Τοποθετείτε την μισή κρέμα πάνω από τα μπισκότα, βάζετε από πάνω τις φράουλες και στην συνέχεια την υπόλοιπη κρέμα. Αφήνετε το γλυκό για 5-6 ώρες στο ψυγείο για να σφίξει η κρέμα και να ενωθούν οι γεύσεις. Κόβετε σε τετράγωνες πάστες και σερβίρετε.
 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου