Εύκολα μικρά πεϊνερλί
Υλικά:Για την ζύμη
1 ποτήρι γάλα εβαπορέ
1 ποτήρι νερό
2 1/2 κουταλάκια γλυκού ξηρή μαγιά
1 κουταλάκι γλυκού κοφτό αλάτι
Αλέυρι Ζαχαροπλαστικής όσο πάρει(περίπου 1 κιλό)
Για την γέμιση
Διάφορα τριμμένα τυρία,αλλαντικά,πιπεριές,σάλτσα ντομάτας,μανιτάρια ή μαγειρεμένο κιμά και ότι άλλο τραβάει η όρεξη σας.
Εκτέλεση:
Σε ένα μπολ βάζουμε το γάλα,το νερό,την μαγιά,το αλάτι και ανακατεύουμε. Προσθέτουμε το αλεύρι λίγο λίγο ζυμώνοντας μέχρι να έχουμε μια ζύμη που να μην κολλάει στα χέρια. Σκεπάζουμε με μια πετσέτα και αφήνουμε το ζυμάρι να ξεκουραστεί για 30 λεπτά. Παίρνουμε κομμάτια ζύμης και τα ανοίγουμε σε οβάλ σχήμα σαν βάρκα. Βάζουμε την γέμιση της αρεσκείας μας αφήνοντας κενό γύρω γύρω για να τυλιχτεί. Τυλίγουμε ελαφρά το ζυμάρι και διατηρούμε το σχήμα. Τοποθετούμε τα πεϊνερλί σε βουτυρωμένο ταψί και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο,στους 180 βαθμούς για 20 λεπτά περίπου.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου