Αμερικάνικο Cheesecake
Υλικά
250 gr μπισκότα τύπου Digestive
2 κουτάλια σούπας μαύρη ζάχαρη
125 gr ανάλατο βούτυρο, λιωμένο
750 gr τυρί κρέμα
1 ποτήρι ψιλή ζάχαρη (220 gr)
2 λεμόνια (το ξύσμα και το χυμό τους)
1 βανίλια
3 αυγά
1 κρόκος αυγού
1/2 ποτήρι κρέμα γάλακτος (125 ml)
250 gr μπισκότα τύπου Digestive
2 κουτάλια σούπας μαύρη ζάχαρη
125 gr ανάλατο βούτυρο, λιωμένο
750 gr τυρί κρέμα
1 ποτήρι ψιλή ζάχαρη (220 gr)
2 λεμόνια (το ξύσμα και το χυμό τους)
1 βανίλια
3 αυγά
1 κρόκος αυγού
1/2 ποτήρι κρέμα γάλακτος (125 ml)
Εκτέλεση
Βάλτε τα μπισκότα και τη μαύρη ζάχαρη στο blender και θρυμματίστε τα. Προσθέστε το βούτυρο και συνεχίστε το χτύπημα (το μείγμα σας θα μοιάζει με ψίχουλα). Με τα χέρια σας πιέστε το μείγμα σας στη βάση και τις πλευρές μιας αντικολλητικής, στρογγυλής φόρμας με στεφάνι. Με τη βάση ενός ποτηριού πατήστε και ισιώστε την επιφάνεια. Βάλτε τη φόρμα με τη βάση στο ψυγείο γα 1 ώρα.
Προθερμάνετε το φούρνο στους 220 βαθμούς. Σε ένα μπολ βάλτε το τυρί σε μορφή κρέμας και την ψιλή ζάχαρη. Ξύστε τη φλούδα των λεμονιών στο μείγμα σας και μετά στίψτε τα και προσθέστε το σουρωμένο χυμό τους. Προσθέστε τη βανίλια. Με το μίξερ χτυπήστε καλά τα υλικά σας μέχρι να ενωθούν καλά. Προσθέστε τα αυγά ένα ένα συνεχίζοντας το χτύπημα, συνεχίστε με τον κρόκο και τέλος με την κρέμα γάλακτος.
Τυλίξτε εξωτερικά τη βάση της φόρμας σας με αλουμινόχαρτο και τοποθετήστε τη σε ένα ταψί. Από πάνω χύστε το μείγμα της κρέμας και ισιώστε την επιφάνεια. Ψήστε στο χαμηλότερο ράφι του φούρνου για 10 λεπτά. Μειώστε τη θερμοκρασία στους 150 βαθμούς και ψήστε για άλλα 25-30 λεπτά. Αφήστε το cheesecake σας να κρυώσει με την πόρτα του φούρνου μισάνοιχτη. Καλύψτε το γλυκό σας με διάφανη μεμβράνη και βάλτε το στο ψυγείο, τουλάχιστον για 4 ώρες.
Βάλτε τα μπισκότα και τη μαύρη ζάχαρη στο blender και θρυμματίστε τα. Προσθέστε το βούτυρο και συνεχίστε το χτύπημα (το μείγμα σας θα μοιάζει με ψίχουλα). Με τα χέρια σας πιέστε το μείγμα σας στη βάση και τις πλευρές μιας αντικολλητικής, στρογγυλής φόρμας με στεφάνι. Με τη βάση ενός ποτηριού πατήστε και ισιώστε την επιφάνεια. Βάλτε τη φόρμα με τη βάση στο ψυγείο γα 1 ώρα.
Προθερμάνετε το φούρνο στους 220 βαθμούς. Σε ένα μπολ βάλτε το τυρί σε μορφή κρέμας και την ψιλή ζάχαρη. Ξύστε τη φλούδα των λεμονιών στο μείγμα σας και μετά στίψτε τα και προσθέστε το σουρωμένο χυμό τους. Προσθέστε τη βανίλια. Με το μίξερ χτυπήστε καλά τα υλικά σας μέχρι να ενωθούν καλά. Προσθέστε τα αυγά ένα ένα συνεχίζοντας το χτύπημα, συνεχίστε με τον κρόκο και τέλος με την κρέμα γάλακτος.
Τυλίξτε εξωτερικά τη βάση της φόρμας σας με αλουμινόχαρτο και τοποθετήστε τη σε ένα ταψί. Από πάνω χύστε το μείγμα της κρέμας και ισιώστε την επιφάνεια. Ψήστε στο χαμηλότερο ράφι του φούρνου για 10 λεπτά. Μειώστε τη θερμοκρασία στους 150 βαθμούς και ψήστε για άλλα 25-30 λεπτά. Αφήστε το cheesecake σας να κρυώσει με την πόρτα του φούρνου μισάνοιχτη. Καλύψτε το γλυκό σας με διάφανη μεμβράνη και βάλτε το στο ψυγείο, τουλάχιστον για 4 ώρες.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου