ΟΝΟΜΑ

ΟΝΟΜΑ

Τρίτη 14 Απριλίου 2015

Σαλάτα με πορτοκάλι, αβοκάντο και καρύδια
 
Υλικά

Για τη σαλάτα:
1 iceberg
1 μαρούλι σγουρό πράσινο
5 κλαδάκια ρόκας
1 μαρούλι σγουρό κόκκινο
1 ώριμο αβοκάντο
1 μεγάλο πορτοκάλι
1/2 ποτήρι  καρυδόψυχα χονδροκομμένη
1 μικρό κρεμμύδι ξερό 
2-3 κουτάλια σούπας σπόρους ροδιού
 
Για το ντρέσινγκ:
3 κουτάλια σούπας ελαιόλαδο
2 κουτάλια σούπας χυμό πορτοκαλιού
1 κουταλιά σούπας χυμό λεμονιού
1 κουταλιά σούπας μουστάρδα 
1 κουταλιά σούπας μέλι
αλάτι πιπέρι
 
Εκτέλεση
Για τη σαλάτα: Πλένουμε τα σαλατικά, τα στεγνώνουμε και τα χονδροκόβουμε , το κρεμμύδι το κόβουμε σε πολύ λεπτά φετάκια. Κόβουμε τη σάρκα του πορτοκαλιού σε κυβάκια (χωρίς τις λευκές μεμβράνες) φροντίζοντας να μαζέψουμε τους χυμούς του. Καθαρίζουμε και κόβουμε και το αβοκάντο σε φέτες.
Για το ντρέσινγκ: Αναμειγνύουμε τα υλικά του ντρέσινγκ και τα χτυπάμε καλά. Σε ένα βαθύ σκεύος βάζουμε όλα τα σαλατικά, ρίχνουμε τα 3/4 του ντρέσινγκ και ανακατεύουμε προσεκτικά. Δοκιμάζουμε το αλάτι και αν απαιτηθεί προσθέτουμε και άλλο. 
Μεταφέρουμε τη σαλάτα σε πιατέλα, ρίχνουμε από πάνω τη καρυδόψιχα (προαιρετικά καβουρδίζουμε τη καρυδόψιχα για 2 λεπτά σε στεγνό τηγανάκι), περιχύνουμε τη σαλάτα μας με το υπόλοιπο ντρέσινγ και σερβίρουμε.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου