Σαλάτα με πένες μπρόκολο και
γιαούρτι
400 gr μπρόκολο κομμένο σε μπουκετάκια
6 κουτάλια σούπας ελαιόλαδο
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
2 σκελίδες σκόρδου ψιλοκομμένες
5 κουτάλια σούπας κρασί
100 gr ροκφόρ ή άλλο «μπλε» τυρί της αρεσκείας σας
4 κουτάλια σούπας γιαούρτι στραγγιστό
αλάτι, πιπέρι, μαϊντανός ψιλοκομμένος
Εκτέλεση
Βράζετε τα ζυμαρικά σε
αλατισμένο νερό σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας τους και τα στραγγίζετε.
Βράζετε επίσης το μπρόκολο σε αλατισμένο νερό για 2 λεπτά και το στραγγίζετε κι
αυτό. Ζεσταίνετε το λάδι σε
αντικολλητική κατσαρόλα και σοτάρετε το κρεμμύδι και το σκόρδο μέχρι να
μαραθούν. Σβήνετε με το κρασί και συνεχίζετε το ψήσιμο για
4 -5 λεπτά. Χαμηλώνετε τη φωτιά και προσθέτετε το ροκφόρ λιωμένα με πιρούνι και το στραγγισμένο
μπρόκολο. Αλατοπιπερώνετε και συνεχίζετε το βράσιμο για 2 -3 λεπτά ακόμη. Ανακατεύετε σε μπολ τα
ζυμαρικά με το μαϊντανό, το γιαούρτι και το μείγμα του μπρόκολου και σερβίρετε.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου