ΟΝΟΜΑ

ΟΝΟΜΑ

Πέμπτη 16 Απριλίου 2015


Fajitas με κοτόπουλο

Υλικά

Για τη μαρινάδα:
1/4 ποτηριού ελαιόλαδο
1 λάιμ χυμό
1 κουταλάκι γλυκού κύμινο
1 κουταλιά σούπας πάπρικα
1 κουταλάκι γλυκού πιπέρι καγιέν
1 σκελίδα σκόρδο
1/2 κρεμμύδι
2 φιλέτα στήθος κοτόπουλο
αλάτι
πιπέρι


Για τα λαχανικά:
1 κρεμμύδι
1 πράσινη πιπεριά
1 κόκκινη πιπεριά
1 λάιμ χυμό
8 πίτες μεξικάνικες (flour tortillas)
1 στραγγιστό γιαούρτι 200
gr
γουακαμόλε για το σερβίρισμα
λίγο τριμμένο κίτρινο τυρί


Για το γουακαμόλε:
3 ώριμα αβοκάντο
1 λάιμ
1 μικρο κρεμμύδι
2 ντομάτες ψιλοκομμένες
3 κουτάλια σούπας κόλιανδρο φρέσκο
1 σκελίδα σκόρδο
αλάτι
πιπέρι καγιέν


Εκτέλεση:

Κόβουμε το κοτόπουλο σε μικρά κομμάτια. Το βάζουμε σε σακούλα τροφίμων. Προσθέτουμε όλα τα υλικά της μαρινάδας. Ανακατεύουμε τα υλικά και αφήνουμε στο ψυγείο το λιγότερο για 30′. Όσο πιο πολύ αφήσουμε τόσο πιο ωραίο θα γίνει. Το ψήνουμε σε γκριλιέρα 4′-5′ από κάθε πλευρά.

Για τα λαχανικά:
Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε όλα τα λαχανικά να μαλακώσουν. Στύβουμε το λάιμ.


Για το γουακαμόλε:
Καθαρίζουμε το αβοκάντο και το λιώνουμε με πιρούνι. Προσθέτουμε ψιλοκομμένες τις ντομάτες, το κρεμμύδι και το σκόρδο καθώς κι όλα τα υπόλοιπα υλικά. Ανακατεύουμε και παγώνουμε.


Τυλίγουμε τις πίτες σε αλουμινόχαρτο και τις ψήνουμε για 5 λεπτά στους 200 βαθμούς να ζεσταθούν αλλά όχι να ξεραθούν.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου