Κανελόνια με κοτόπουλο και σάλτσα γιαουρτιού
Υλικά
Για τη γέμιση
1 πακέτο κανελόνια έτοιμα ή σπιτικά
300 gr κοτόπουλο ψιλοκομμένο
1 κουταλάκι γλυκού μαϊντανός
1/2 ποτήρι κρεμμύδι ψιλοκομμένο300 gr μπρόκολο κομμένο σε φουντίτσες
1 κουταλάκι γλυκού χυμός λεμονιού
1/4 κουταλάκι γλυκού φυλλαράκια άνηθου
1/2 ποτήρι τυρί κρέμα
Για τη σάλτσα επικάλυψη
1/2 ποτήρι τυρί κρέμα
1/2 ποτήρι γιαούρτι
λίγα φυλλαράκια άνηθου
λίγο σκόρδο
Για τη σάλτσα ντομάτας για τον πάτο του ταψιού
3 μεγάλες ντομάτες
2 ποτήρια καυτό νερό
λίγο κρεμμύδι - σκόρδο- κόκκινο πιπέρι λίγο - αλάτι
Εκτέλεση
Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε το κοτόπουλο, το μαϊντανό, το κρεμμύδι, το μπρόκολο, το χυμό λεμονιού, τον άνηθο και τα βράζετε για 15 λεπτά. Στη συνέχεια, πολτοποιήστε με ένα πιρούνι όλα τα βρασμένα υλικά εκτός από το κοτόπουλο. Σε ξύλο κοπής κόβετε το κοτόπουλο σε πολύ μικρά κομματάκια και το ενώνετε με το μείγμα του μπρόκολου. Στη συνέχεια, ρίχνουμε το μείγμα της σάλτσας ντομάτας στον πάτο του ταψιού και από πάνω ρίχνουμε τα κανελόνια άβραστα γεμιστά με τη γέμιση του κοτόπουλου. Σε ένα μπολ αναμειγνύουμε όλα τα υλικά της επικάλυψης και το ρίχνουμε πάνω από τα κανελόνια πασπαλίζοντας με τυρί παρμεζάνα.
Ψήνουμε για 30 λεπτά σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς.
Για τη σάλτσα ντομάτας για τον πάτο του ταψιού
Ρίξτε όλα τα υλικά στο blender και ανακατέψτε τα δυνατά για 1 λεπτό. Η σάλτσα είναι έτοιμη, δεν θέλει βράσιμο ή κάτι άλλο.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου