Τορτελίνια με μανιτάρια, τυρί και
κρέμα γάλακτος
Υλικά 1 πακέτο τορτελίνια γεμιστά με τυρί
2 κουτάλια σούπας βούτυρο
1 ½ ποτήρι μανιτάρια φρέσκα
1/3 ποτηριού βότκα
250 ml κρέμα γάλακτος
αλάτι – πιπέρι
τυρί τριμμένο (παρμεζάνα ή κεφαλοτύρι)
Εκτέλεση
Βράζετε τα τορτελίνια σε μπόλικο αλατισμένο νερό, σε
χρόνο που αναφέρετε στη συσκευασία του, τα στραγγίζετε τα λαδώνετε ή
βουτυρώνετε και τα διατηρείτε ζεστά. Σε ένα μεγάλο τηγάνι ή κατσαρόλα,
ζεσταίνετε τα 2 κουτάλια σούπας βούτυρο βάζετε τα μανιτάρια και τα σοτάρετε για
μερικά λεπτά. Τα σβήνετε με τη βότκα και περιμένετε μερικά λεπτά να εξατμισθεί
το οινόπνευμα. Προσθέτετε τη κρέμα γάλακτος 2-3 κουτάλια σούπας τριμμένο τυρί,
αλατοπιπερώνετε και αφήνετε τη σάλτσα για λίγα μόνο λεπτά μέχρι να πήξει και να
δέσει. Ρίχνετε στη σάλτσα τα τορτελίνια, ανακατεύετε και αποσύρετε από
τη φωτιά. Σερβίρετε αμέσως και πασπαλίζετε προαιρετικά με τριμμένο
τυρί και μαϊντανό.
Προαιρετικά μπορείτε να προσθέσετε στη
σάλτσα σας κομματάκια ζαμπόν ή μπέικον!
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου