ΟΝΟΜΑ

ΟΝΟΜΑ

Σάββατο 13 Ιουνίου 2015


Cheesecake Ferrero Rocher
Υλικά 
140  gr  βούτυρο
300 gr μπισκότα digestive
500 gr τυρί κρέμα  Philadelphia ,85 gr ζάχαρη άχνη
300 ml κρέμα γάλακτος
1  βανίλια
15 σοκολατάκια Rerrero Rocher

5 - 6 κουτάλια σούπας Nutella για επάλειψη
30
gr φουντούκια, χοντροκομμένα


Εκτέλεση
Βουτυρώνετε, ένα στρογγυλό ταψάκι με στεφάνι. Χοντροκόβετε τα 5 από τα 15 σοκολατάκια   Ferrero Rocher και τα υπόλοιπα τα αφήνετε για διακόσμηση. Χοντροκόβετε τα φουντούκια.

Για τη βάση cheesecake: Βάζετε τα μπισκότα σε blender και τα θρυμματίζετε σε σκόνη. Λιώνετε σε κατσαρολάκι στο βούτυρο το προσθέτετε στα μπισκότα σκόνη και ανακατεύετε καλά να ενσωματωθούν. Τοποθετείτε το μείγμα στο ταψάκι και το πιέζετε ισομερώς σε όλη τη βάση. Το βάζετε στο ψυγείο να κρυώνει.

Για τη γέμιση cheesecake: Χτυπάτε με το μίξερ, τη κρέμα γάλακτος με τη βανίλια σε πηχτή σαντιγί. Σε άλλο μπολ χτυπάτε το τυρί κρέμα και τη ζάχαρη άχνη μέχρι να αφρατέψει. Ρίχνετε τη σαντιγί μέσα στο μπολ με το τυρί κρέμα και ανακατεύετε απαλά από κάτω προς τα επάνω, κυκλικά. Προσθέτετε και τα χοντροκομμένα σοκολατάκια Ferrero Rocher και ανακατεύετε για λίγο ακόμα μέχρι να ενσωματωθούν πλήρως. Ρίχνετε το μείγμα γέμισης πάνω από τη βάση μπισκότου και ισιώνετε την επιφάνεια. Το βάζετε στο ψυγείο για να παγώσει πολύ καλά για 5-6 ώρες.

Για την επικάλυψη και διακόσμηση: Μόλις κρυώσει καλά η γέμιση, λιώνετε τη Nutella σε ένα κατσαρολάκι σε πολύ χαμηλή θερμοκρασία ανακατεύοντας για 3-4 λεπτά μέχρι να ρέει. Το κατεβάζετε από τη φωτιά και το αφήνετε να μισοκρυώσει . Αλείφετε ελαφρά με ένα κουτάλι την επιφάνεια του cheesecake, γαρνίρετε περιμετρικά την επιφάνεια με τα ολόκληρα σοκολατάκια Ferrero Rocher και στο κέντρο γαρνίρετε με τα χοντροκομμένα φουντούκια. Μόλις κρυώσει η Nutella σερβίρετε και το απολαμβάνετε.
 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου