ΟΝΟΜΑ

ΟΝΟΜΑ

Παρασκευή 12 Ιουνίου 2015


Ανάλαφρο γλυκό ψυγείου

Υλικά

Για τη βάση:
225 gr μπισκότα βουτύρου
130 gr βούτυρο λιωμένο

Για τη γέμιση:
450 gr τυρί κρέμα τύπου Philadelphia ή μασκαρπόνε
3/4 ποτηριού ζάχαρη
1 κουταλάκι γλυκού βανίλια
1/2 ποτήρι  Nutella
1/2 ποτήρι κρέμα γάλακτος

Για τη Nutella ganache [προαιρετικά]:
1/4  ποτηριού Nutella
1/4  ποτηριού κρέμα γάλακτος

Εκτέλεση
Βουτυρώστε ένα στρογγυλό ταψάκι στεφάνι το οποίο στρώστε το με χαρτί ψησίματος για να ξεφορμάρετε το γλυκό σας εύκολα.

Για τη βάση: Θρυμματίζετε στο blender  τα μπισκότα. Προσθέτετε και το λιωμένο βούτυρο, ανακατεύετε να ενσωματωθούν καλά και στρώνετε καλά το μείγμα στο ταψάκι. Το βάζετε στο ψυγείο να κρυώνει.

Για τη γέμιση: Βάζετε σε μπολ το τυρί κρέμα και τη ζάχαρη και τα χτυπάτε καλά με το μίξερ μέχρι να αφρατέψει το μείγμα. Προσθέτετε τη βανίλια και τη Νutella και χτυπήστε ακόμα λίγο στο μίξερ μέχρι να ενωθεί το μείγμα.  Χτυπάτε τη κρέμα γάλακτος σε πηχτή σαντιγί, την βάζετε στο μείγμα τυριού και χτυπάτε για λίγο μέχρι να ενσωματωθεί. Στρώνετε το μείγμα πάνω στη μπισκοτένια βάση και το ξαναβάζετε στο ψυγείο να κρυώσει και να σφίξει η κρέμα για 2 τουλάχιστον ώρες.

Για τη γκανάς Νutellas [προαιρετικά]: Πριν σερβίρετε, λιώνετε τη Νutella μαζί με τη κρέμα γάλακτος στο φούρνο μικροκυμμάτων ή μπεν μαρί και περιχύνετε τη τάρτα.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου