ΟΝΟΜΑ

ΟΝΟΜΑ

Κυριακή 7 Ιουνίου 2015


Καλοκαιρινή τούρτα με γιαούρτι

Υλικά

Για τη βάση: 
250 gr  μπισκότα digestive
80 gr βούτυρο

Για την κρέμα:
500 gr γιαούρτι στραγγιστό
300 gr  κρέμα γάλακτος
1 βανίλια
1 φακελάκι τζελατίνη
100  gr ζάχαρη άχνη

Για το γαρνίρισμα:
1  ποτήρι ψιλοκομμένο περγαμόντο ή άλλο γλυκό κουταλιού αρεσκείας σας

Εκτέλεση
Θρυμματίζουμε σε blender τα μπισκότα. Προσθέτουμε το βούτυρο και τα  αναλατεύουμε.Στρώνουμε το μείγμα σε φόρμα στεφάνι και με την ανάποδη του κουταλιού το πατάμε να ισιώσει η επιφάνεια και να κολλήσει στη φόρμα. Το ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 10 λεπτά και τo αφήνουμε να κρυώσει. Μουλιάζουμε τη ζελατίνη σε μισό φλυντζανάκι του καφέ κρύο νερό να φουσκώσει για 15 λεπτά. Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος σε πηχτή σαντιγί. Προσθέτουμε τη ζάχαρη και τη βανίλια και χτυπάμε για ακόμη 1 λεπτό. Βάζουμε το γιαούρτι και χτυπάμε στη χαμηλή ταχύτητα ακόμη 1 λεπτό. Τέλος  προσθέτουμε  τη τζελαντίνη στη λευκή κρέμα και ανακατεύουμε σε χαμηλή ταχύτητα. Αδειάζουμε την κρέμα στο κρύο πλέον μπισκότο. Αφήνουμε στο ψυγείο για 3 ώρες να σφίξει. Ξεφορμάρουμε και κόβουμε σε κομμάτια. Σερβίρουμε με περγαμόντο ή άλλο γλυκό κουταλιού.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου