Φοντάν σοκολάτας με καρύδια
Υλικά:
350 gr σοκολάτα γάλακτος της αρεσκείας σας
2/3 ποτηριού ζαχαρούχο γάλα (το μισό από την συσκευασία των 400 gr)
1 κουταλιά σούπας νερό
¾ ποτηριού καρύδια ψιλοκομμένα, καβουρδισμένα αν θέλετε
1 βανίλια
Εκτέλεση:
Απλώνουμε σε ένα ταψί ένα αντικολλητικό χαρτί ψησίματος
για επένδυση. Σε ένα μεσαίο μπολ ασφαλές για φούρνο μικροκυμάτων, ανακατεύουμε
μαζί τα κομμάτια σοκολάτας, το ζαχαρούχο γάλα και το νερό. Βάζουμε το
μπολ στο φούρνο μικροκυμάτων, ακάλυπτο για 1 λεπτό. Ανακατεύουμε. Το βάζουμε
πάλι στο φούρνο μικροκυμάτων για περίπου 1 λεπτό ακόμα, ή μέχρι να λιώσει η
σοκολάτα και το μείγμα γίνει λείο, ανακατεύοντας ανά 30 δευτερόλεπτα.
Ανακατεύουμε μέσα τους ξηρούς καρπούς και τη βανίλια. Απλώνουμε το μείγμα με
μία σπάτουλα πάνω στο έτοιμο ταψί σε ένα ορθογώνιο παραλληλόγραμμο. Βάζουμε το
φοντάν στο ψυγείο για να κρυώσει, περίπου 30 λεπτά ή μέχρι να σφίξει. Κόβουμε
τα φοντάν σε τετράγωνα κομμάτια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου