Σοκολατένιο ρολό με πραλίνα
Υλικά
Για το παντεσπάνι:
4 αυγά [χωριστά κρόκοι και ασπράδια]
80 gr ζάχαρη
60 gr αλεύρι για όλες τις χρήσεις
50 gr corn flour
Για τη κρέμα Νutella:
300 gr Νutella
100 gr πουράκια σοκολάτας τριμμένα στο χέρι
Εκτέλεση
Προθερμαίνετε το φούρνο
στους 180 βαθμούς.Στρώνετε με λαδόκολα ένα ταψί.Για το παντεσπάνι: Χτυπάτε τα ασπράδια με τη ζάχαρη στο μίξερ σε μεσαία ταχύτητα μέχρι να έχετε μια σφιχτή και γυαλιστερή μαρέγκα. Σταματάτε το χτύπημα και προσθέτετε σταδιακά τους κρόκους ανακατεύοντας απαλά με σπάτουλα ή μαρίζ μέχρι να ενσωματωθούν οι κρόκοι πλήρως στη μαρέγκα. Κοσκινίζετε το αλεύρι μαζί με το corn flour και τα ενσωματώνετε στο μείγμα αυγών σιγά-σιγά ανακατεύοντας με τη μαρίζ. Ρίχνετε το μείγμα στο ταψί με τη λαδόκολλα, το ισιώνετε σε όλη την επιφάνεια του ταψιού για να βγει ένα λεπτό πεντεσπάνι και το ψήνετε για περίπου 15-18 λεπτά. Το βγάζετε και το αφήνετε να κρυώσει καλά.
Για τη κρέμα Νουτέλας: Ανακατεύετε τα 300 gr Νutella με τα τριμμένα πουράκια. Για τη συναρμολόγηση: Ξεκολλάτε τη βάση από την λαδόκολλα και την τοποθετείτε με την ψημένη όψη της προς τα πάνω. Απλώνετε το μισό από το μείγμα της πραλίνας σε όλη την επιφάνεια της βάσης και την τυλίγετε σε ρολό. Με μια σπάτουλα αλείφετε όλη την επιφάνεια του ρολού με την υπόλοιπη πραλίνα.Κόβετε το ρολό σε φέτες και σερβίρετε.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου