Χοιρινά σνίτσελ με σάλτσα μανιταριών
Υλικά
Για τα σνίτσελ:
4 χοιρινά σνίτσελ
αλάτι πιπέρι
1/2 ποτήρι αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 αυγό
1/2 ποτηρι φρυγανιά τριμμένη
1/2 ποτήρι σκόνη σκόρδου
4 κουτάλια σούπας ελαιόλαδο
Για τη σάλτσα μανιταριών:
2 κουτάλια σούπας βούτυρο
220 gr μανιτάρια φρέσκα λευκά σε λεπτές φέτες
2 κοφτά κουτάλια σούπας αλεύρι για όλες τις χρήσεις
3/4 ποτηριού γάλα
1/2 ποτήρι ζωμός κρέατος
Εκτέλεση
Για τα σνίτσελ: Αλατοπιπερώνετε τα σνίτσελ. Σε ένα πιάτο βάζετε το 1/2 ποτήρι αλεύρι, σε δεύτερο πιάτο βάζετε το αυγό και το χτυπάτε και σε τρίτο πιάτο βάζετε τη τριμμένη φρυγανιά και τη σκόνη σκόρδου και ανακατεύετε καλά. Πανάρετε το κάθε σνίτσελ και από τις δύο πλευρές, πρώτα από το αλεύρι, μετά από το χτυπημένο αυγό και τέλος από το μείγμα τριμμένης φρυγανιάς-σκόνης σκόρδου, φροντίζοντας κάθε φορά να καλυφθεί καλά. Ζεσταίνετε τα 2 κουτάλια σούπας ελαιόλαδο, σε μέτρια θερμοκρασία, σε αντικολλητικό τηγάνι σε τηγανίζετε τα 2 σνίτσελ, περίπου 4 λεπτά από κάθε πλευρά. Τα βγάζετε σε πιατέλα, προσθέτετε τα υπόλοιπα 2 κουτάλια σούπας ελαιόλαδο και τηγανίζετε τα υπόλοιπα 2 σνίτσελ. Τα βγάζετε και αυτά στη πιατέλα.
Για τη σάλτσα μανιταριών: Σκουπίζετε το τηγάνι με χαρτί κουζίνας. Λιώστε το βούτυρο, και σοτάρετε τις φέτες μανιταριών, ανακατεύοντας ανά διαστήματα, μέχρι να μαλακώσουν για 5 λεπτά περίπου. Αλατοπιπερώνετε τα μανιτάρια και τα πασπαλίζετε με τη 2 κοφτές κ.σ. αλεύρι, ανακατεύοντας συνεχώς. Προσθέστε το γάλα και το ζωμό και αφήνετε να σιγοβράσει ανακατεύοντας συνεχώς για 3 λεπτά περίπου μέχρι να πήξει. Σερβίρετε τα χοιρινά σνίτσελ και τα περιχύνετε με τη σάλτσα μανιταριών. Συνοδεύστε τα με πουρέ, ή πατάτες τηγανιτές, ή απλά με μια μεγάλη σαλάτα με βραστά ή φρέσκα λαχανικά και απολαύστε τα.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου