Σαλάτα με γιαουρτι κοτόπουλο και σταφύλι
Υλικά:
2 στήθη κοτόπουλου
3 κουτάλια σούπας γιαούρτι
1 ποτήρι χωρίς κουκούτσια κόκκινα σταφύλια, κομμένα στην μέση
λίγο σέλινο ψιλοκομμένο
1 πρέζα χοντρό αλάτι
1 πρέζα φρεσκοτριμμένο πιπέρι
4 ποτήρια ανάμεικτη πρασινάδα (σπανάκι και μαρούλι)
2 κουτάλια σούπας καραμελωμένα καρύδια
Εκτέλεση:
Βράζουμε αλατισμένο νερό μέσα σε μια κατσαρόλα. Προσθέτουμε το κοτόπουλο και το βράζουμε μέχρι να ψηθεί εσωτερικά, για 15 λεπτά. Το βγάζουμε από το νερό και το αφήνουμε να ξεκουραστεί σε ένα ξύλο κοπής για 5 λεπτά. Κόβουμε το κοτόπουλο σε κομματάκια, τα ρίχνουμε μέσα σε ένα μπολ και το βάζουμε στο ψυγείο για λίγα λεπτά μέχρι να κρυώσει. Βγάζουμε το μπολ από το ψυγείο και προσθέτουμε το γιαούρτι, τα σταφύλια, το σέλινο και μια πρέζα αλάτι και πιπέρι. Ανακατεύουμε για να αναμειχθούν καλά όλα τα υλικά.
Ομοιόμορφα τακτοποιούμε την πρασινάδα μεταξύ δύο πιάτων. Απλώνουμε στην κορυφή το μείγμα κοτόπουλου και γαρνίρουμε με καραμελωμένα καρύδια. Σερβίρουμε αμέσως
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου