ΟΝΟΜΑ

ΟΝΟΜΑ

Δευτέρα 8 Ιουνίου 2015


Γλύκισμα με ροδάκινα μπισκότα και τυρί κρέμα

Υλικά
200 ml κρέμα γάλακτος
100 ml γάλα
4 κουτάλια σούπας ζάχαρη
1  βανίλια
1 κρόκος και 2 ασπράδια αυγών
300 gr τυρί κρέμα
300  gr  άσπρο φρέσκο τυρί ανθότυρο ή μασκαρπόνε
6 μισά ροδάκινα κονσέρβας κομμένα σε κύβους
2 κουτάλια σούπας μέλι
8 μπισκότα σαβουαγιάρ, κομματιασμένα

Εκτέλεση
Ζεσταίνετε την κρέμα γάλακτος με το γάλα, τη ζάχαρη και τη βανίλια, ανακατεύοντας μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη. (Προσοχή: δεν αφήνετε το μείγμα να βράσει). Προσθέτετε τον κρόκο αυγού και χτυπάτε το μείγμα με το σύρμα. Αναμειγνύετε σε μπολ τα δύο τυριά μεταξύ τους και στη συνέχεια προσθέτετε το μείγμα με το άρωμα βανίλιας, χτυπώντας με το μίξερ σε χαμηλή ταχύτητα. Χτυπάτε τα ασπράδια σε σφιχτή μαρέγκα και την ενσωματώνετε στο προηγούμενο μείγμα με απαλές κινήσεις. Πολτοποιείτε το ροδάκινο στο blender μαζί με το μέλι και τα μπισκότα (αν το μείγμα είναι πολύ πηχτό, το αραιώνετε με λίγο σιρόπι από την κονσέρβα). Βάζετε σε μεγάλο γυάλινο μπολ μια λεπτή στρώση από το μείγμα με τα ροδάκινα, κατόπιν μια παχύτερη στρώση από το μείγμα των τυριών και συνεχίζετε με τον ίδιο τρόπο, τελειώνοντας με στρώση τυριών. Αφήνετε το γλυκό στο ψυγείο για 8-10 ώρες και σερβίρετε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου