Δροσερό γλυκό με άρωμα λεμονιού
Υλικά
1 πακέτο μπισκότα digestive ή πτι μπερ
80 gr βούτυρο λιωμένο
1 τενεκεδάκι γάλα εβαπορέ
4 κουτάλια σούπας ζάχαρη
1 φάκελο τζέλι με γεύση λεμόνι
1 ποτήρι νερό καυτό
1 λεμόνι το χυμό
ξύσμα από ένα λεμόνι
Ζάχαρη άχνη για πασπάλισμα (προαιρετικά)
Εκτέλεση
Αδειάζετε το εβαπορέ γάλα σε μεγάλο μπολ και το αφήνετε στην κατάψυξη σκεπασμένο για 2 ώρες περίπου, να παγώσει πολύ καλά. Λιώνετε τα μπισκότα στο blender μέχρι να γίνουν σκόνη. Προσθέτετε το λιωμένο βούτυρο χτυπάτε λίγο ακόμα μέχρι να ενωθούν. Αδειάζετε το μείγμα σε ταψάκι και χρησιμοποιώντας την ανάποδη ενός κουταλιού το στρώνετε να καλυφθεί ο πάτος του. Το αφήνετε στο ψυγείο. Χτυπάτε με μίξερ το παγωμένο εβαπορέ γάλα με τη ζάχαρη μέχρι να διπλασιαστεί σε όγκο και να πήξει ελαφρά. Διαλύετε το τζέλι στο καυτό νερό, προσθέτετε το χυμό του λεμονιού και αδειάζετε το μείγμα στο χτυπημένο γάλα. Ρίχνετε και το ξύσμα και χτυπάτε για λίγο ακόμη για να ενωθούν τα υλικά σας.
Αδειάζετε το μείγμα πάνω από το στρωμένο μπισκότο και ξαναβάζετε το ταψάκι στο ψυγείο μέχρι να πήξει το γλυκό. Σερβίρετε το γλυκό μετά από 6 τουλάχιστον ώρες ή καλύτερα την επομένη, κόβοντας σε τετράγωνα κομμάτια και διακοσμώντας με λεπτές, ζαχαρωμένες φέτες λεμονιού και φυλλαράκια δυόσμου.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου