ΟΝΟΜΑ

ΟΝΟΜΑ

Τετάρτη 10 Ιουνίου 2015


Μπισκότα με σοκολατάκια και φυστικοβούτυρο

Υλικά:
½ ποτήρι ανάλατο βούτυρο
⅓ ποτηριού κρεμώδες φυστικοβούτυρο
1  βανίλια
1¼ ποτηριού αλεύρι για όλες τις χρήσεις
¼ ποτηριού ζάχαρη άχνη
½ κουταλάκι γλυκού αλάτι
½ ποτήρι μίνι σταγόνες σοκολάτας γάλακτος

Εκτέλεση:
Χτυπάμε τα ξηρά συστατικά μαζί και αφήνουμε το μείγμα στην άκρη. Χτυπάμε μαζί το μαλακό ανάλατο βούτυρο και το φυστικοβούτυρο, στη συνέχεια χτυπάμε μέσα και τη βανίλια. Προσθέτουμε τα ξηρά συστατικά στο μείγμα του βουτύρου και ανακατεύουμε μέχρι η ζύμη να ενωθεί. Ανακατεύουμε μέσα τα κομματάκια σοκολάτας. Μεταφέρουμε τη ζύμη σε μία λαδόκολλα . Διαμορφώνουμε τη ζύμη σε ένα κύλινδρο, την τυλίγουμε με την λαδόκολλα και την βάζουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον δύο ώρες. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 160 βαθμούς και απλώνουμε σε ένα ταψί φύλλο λαδόκολλας. Με ένα κοφτερό μαχαίρι κόβουμε την ζύμη σε μπισκότα 1 εκατοστού σε πάχος. Ψήνουμε τα μπισκότα για περίπου 12-14 λεπτά. Τα αφήνουμε να κρυώσουν για 5 λεπτά μέσα στο ταψί και έπειτα τα μεταφέρουμε σε μία σχάρα για να κρυώσουν εντελώς.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου