ΟΝΟΜΑ

ΟΝΟΜΑ

Σάββατο 13 Ιουνίου 2015


Σορμπέ Φράουλας

Υλικά
1 ποτήρι χυμό πορτοκαλιού
 ½ ποτήρι χυμό λεμονιού
1½ ποτήρι φράουλες, πολτοποιημένες
½ ποτήρι ζάχαρη
3 ασπράδια αυγών


Εκτέλεση
Ανακατεύετε τους δύο χυμούς με τον πουρέ φράουλας και τη ζάχαρη και βάζετε το μείγμα σε μεταλλικό δοχείο στην κατάψυξη για να πήξει, αλλά όχι να παγώσει.  Στη συνέχεια χτυπάτε τα ασπράδια σε σφιχτή μαρέγκα και τα ανακατεύετε απαλά με το μείγμα των φρούτων. Βάζετε το σορμπέ στην κατάψυξη για περίπου δύο ώρες. Όταν συμπληρωθεί το δίωρο, βγάζετε το σορμπέ και το ξαναχτυπάτε στο μίξερ ώστε να αφρατέψει. Το ξαναβάζετε στην κατάψυξη για άλλες 2 ώρες. Σερβίρετε σε ποτήρι μαζί με κομμάτια φράουλας.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου