Τραγανό κοτόπουλο στο φούρνο με σάλτσα γιαουρτιού
Υλικά
Για το κοτόπουλο:
4 ποτήρια corn flakes
2 κουτάλια σούπας αλεύρι
2 ασπράδια αυγών ελαφρώς χτυπημένα
500 gr στήθος φιλέτο κομμένα σε κύβους ή φέτες
λίγο ελαιόλαδο ή σπορέλαιο
Για τη σάλτσα γιαουρτιού:
1 ½ ποτήρι γιαούρτι
1/2 καρότο τριμμένο
1 αγγουράκι μικρό τριμμένο
1-2 σκελίδες σκόρδο λιωμένες [προαιρετικά]
1 κουταλιά σούπας χυμό λεμονιού
αλάτι
Εκτέλεση
Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180
βαθμούς. Λαδώστε καλά ένα ταψί που να χωράει τα κομματάκια κοτόπουλου.Για το κοτόπουλο: Τοποθετείτε τις νιφάδες καλαμποκιού με ένα blender και τις θρυμματίζετε σχεδόν σε ψίχουλα. Τα τοποθετείτε σε ένα βαθύ πιάτο, σε δεύτερο βαθύ πιάτο βάζετε το αλεύρι και σε τρίτο τα ασπράδια αυγών και τα χτυπάτε ελαφρώς. Αλατίζετε τα κομματάκια κοτόπουλου, τα βουτάτε πρώτα στο αλεύρι, μετά στο ασπράδι αυγού να καλυφθούν καλά και τέλος στις νιφάδες καλαμποκιού να καλυφθούν επίσης καλά από όλες τις πλευρές. Τοποθετείτε τα έτοιμα κομμάτια κοτόπουλου στο ταψί, τα ψεκάζετε με λίγο λάδι και τα ψήνετε στο προθερμασμένο φούρνο για 8-10 λεπτά. Τα βγάζετε από το φούρνο, τα γυρίζετε από την άλλη πλευρά και τα ψήνετε για άλλα 8 λεπτά περίπου μέχρι να ροδίσουν.
Για τη σάλτσα γιαουρτιού: Εν τω μεταξύ έχετε “τρίψει” το αγγουράκι, το έχετε στίψει με τα χέρια σας, το έχετε αφήσει στο σουρωτήρι και στη συνέχεια σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας να στεγνώσει από τα πολλά υγρά του. Σε ένα μπολ βάζετε όλα τα υλικά για τη σάλτσα, αλατοπιπερώνετε και ανακατεύετε καλά να ενσωματωθούν όλα τα υλικά. Σερβίρετε ζεστό το κοτόπουλο και το συνοδεύετε με τη δροσερή σάλτσα για μεζέ ή ορεκτικό, ή συνοδεύστε το με πατάτες τηγανιτές και μια μεγάλη πράσινη σαλάτα για κυρίως γεύμα ή δείπνο.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου