Ανάλαφρη τούρτα σοκολάτας
Υλικά
Για τη βάση:
250 gr μπισκότα όρεο
80 gr βούτυρο, λιωμένο
Για τη κρέμα σοκολάτας:
500 ml γάλα
4-5 κουτάλια σούπας ζάχαρη
4 κρόκοι αβγών
2 1/2 κουταλιές corn flour
250 gr λιωμένη κουβερτούρα
3 κουτάλια σούπας αλεύρι
2 κουτάλια σούπας βούτυρο
Για γαρνίρισμα:
500 ml φρέσκα κρέμα
1 κουβερτούρα [στο τρίφτη, σε φλούδες]
Εκτέλεση
Για τη βάση:
Βάλτε τα 200 gr μπισκότα όρεο στο blender. Χτυπήστε μέχρι να
θρυμματιστούν. Προσθέστε το βούτυρο και ανακατέψτε. Αδειάστε το μείγμα σε ένα pyrex και το βάζετε στο ψυγείο να κρυώσει.
Για τη κρέμα σοκολάτας:Χτυπάτε στο μίξερ τα κροκάδια με τη ζάχαρη μέχρι να λιώσει η ζάχαρη και να αφρατέψει η ζύμη. Προσθέτετε το αλεύρι και το κορν φλάουερ, χτυπάτε και αραιώνετε το μείγμα με λίγο κρύο γάλα. Βάζετε το υπόλοιπο γάλα σε κατσαρόλα και μόλις πάρει μια βράση προσθέτετε το μείγμα του μίξερ ανακατεύοντας διαρκώς να μη κολλήσει. Σιγοβράζετε ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι να πήξει η κρέμα και να πάρει μια δυό βράσεις.Εν τω μεταξύ λιώνετε τη κουβερτούρα μπεν μαρί. Κατεβάζετε από τη φωτιά τη κρέμα, προσθέτετε τη λιωμένη κουβερτούρα προσθέτετε και το βούτυρο και ανακατεύετε να ενσωματωθεί. Αφήνετε τη κρέμα να κρυώσει καλά [ανακατεύοντάς την ανά διαστήματα] και μετά τοποθετείστε τη πάνω στη παγωμένη βάση. Τη βάζετε πάλι στο ψυγείο να κρυώσει.
Για το γαρνίρισμα: Χτυπάτε στο μίξερ τη κρέμα γάλακτος σε πηχτή σαντιγί και καλύπτετε τη κρύα κρέμα σοκολάτας με κορνέ. Κόβετε σε φλούδες τη σοκολάτα γαρνίρετε πάνω από τη σαντιγί και … απολαύστε το.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου