Δίχρωμη τούρτα με μους σοκολάτας και
κρέμα καφέ
120 gr μπισκότα τύπου πτι-μπερ
50 gr βούτυρο, λιωμένο
Για τη Μους σοκολάτα:
300 gr κρέμα γάλακτος
300 gr σοκολάτα κουβερτούρα ψιλοκομμένη
150 gr γάλα φρέσκο
Για τη Κρέμα καφέ:
750 gr τυρί μασκαρπόνε ή Philadelphia
150 gr ζάχαρη άχνη
4 κοφτά κουταλάκια γλυκού στιγμιαίος καφές διαλυμένος σε ελάχιστο ζεστό νερό
Εκτέλεση
Βάση: Αλέθουμε τα μπισκότα
στο blender μέχρι να γίνουν σκόνη,
μεταφέρουμε τη σκόνη σε ένα μπολ και ανακατεύουμε με το λιωμένο βούτυρο μέχρι
να γίνει σαν βρεγμένη άμμος. Αδειάζουμε το μείγμα του μπισκότου σε φόρμα που
ανοίγει. Το απλώνουμε να πάει παντού, πιέζοντάς το, παράλληλα προς τα κάτω,
ώστε να γίνει μια συμπαγής βάση.
Μους σοκολάτα: Χτυπάμε την κρέμα
γάλακτος στο μίξερ μέχρι να γίνει παχύρρευστη σαν γιαούρτι. Βράζουμε το γάλα μια κατσαρόλα και το αδειάζουμε πάνω από την σοκολάτα κουβερτούρα που την έχουμε
βάλει μέσα σε ένα γυάλινο μπολ. Ανακατεύουμε πολύ καλά μέχρι να προκύψει ένα
λείο, ομοιογενές μείγμα . Αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει. Ενσωματώνουμε την
παχύρρευστη κρέμα γάλακτος ανακατεύοντας απαλά με μια κουτάλα. Αδειάζουμε τη
μους σοκολάτας πάνω από την μπισκοτένια βάση και βάζουμε το τσέρκι στο ψυγείο,
όσο ετοιμάζουμε την κρέμα καφέ.
Κρέμα
καφέ: Ρίχνουμε
όλα τα υλικά μαζί σε ένα μπολ και τα χτυπάμε με το μίξερ, μέχρι να προκύψει
ένα μείγμα. Βγάζουμε τη φόρμα από το
ψυγείο και αδειάζουμε μέσα την κρέμα. Τοποθετούμε το γλυκό στο ψυγείο μέχρι να
το σερβίρουμε (για τουλάχιστον 2 ώρες).
Μπορείτε
να φτιάξετε λίγη περισσότερη σαντιγί (χτυπημένη κρέμα γάλακτος) για γαρνίρισμα.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου