ΟΝΟΜΑ

ΟΝΟΜΑ

Τρίτη 7 Απριλίου 2015


Μπισκοτένιο γλυκό με φράουλες και σοκολάτα

Υλικά
900 gr φρέσκες φράουλες κομμένες σε λεπτές φέτες
3 ποτήρια κρέμα γάλακτος
1/3 ποτηριού  ζάχαρη
1  βανίλια
2 κουτιά  μπισκότα πτι μπερ
120 gr μαύρη σοκολάτα ψιλοκομμένη
1/ 2 ποτήρι κρέμα γάλακτος


Εκτέλεση:
Στο κάδο του μίξερ ρίχνετε την κρέμα γάλακτος μαζί με την  ζάχαρη άχνη και τη βανίλια. Χτυπάτε την κρέμα γάλακτος στο μίξερ μέχρι να γίνει σφικτή σαντιγί. Απλώστε μια μικρή κουταλιά από τη σαντιγί στο πάτο ενός πυρέξ. Τοποθετήστε την πρώτη στρώση μπισκότου στο πάτο του πυρέξ. Στη συνέχεια απλώνετε μια στρώση από την σαντιγί πάνω από τα μπισκότα. Συνεχίζετε με μια στρώση φράουλας. Συνεχίζετε το χτίσιμο του γλυκού με τις στρώσεις των υλικών (μπισκότο, σαντιγί, φράουλες). Τέλος ζεσταίνετε το 1/ 2 ποτήρι κρέμα γάλακτος.Στη συνέχεια ρίχνετε την σοκολάτα ψιλοκομμένη μέσα στην κρέμα γάλακτος και ανακατεύετε καλά με μια σπάτουλα. Αφήνετε να κρυώσει λίγο η σοκολάτα ganache και καλύψτε την επιφάνεια του γλυκού με σοκολάτα.
 
 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου