Κλασσικό παγωτό σάντουιτς
Υλικά
1 γάλα ζαχαρούχο2 πακέτα μπισκότα πτι μπερ
600 gr γάλα φρέσκο (ή εβαπορέ αραιωμένο)
1 φακελάκι κρέμα βανίλια στιγμής
1 φακελάκι κρέμα σοκολάτα στιγμής
1 πακέτο σαντιγί corny
Εκτέλεση
Βάλε το ζαχαρούχο στο blender, ρίξε σιγά σιγά τη σκόνη σαντιγί, χτύπα την
μέχρι να γίνει αφράτη. Χώρισε το γάλα σε δύο μπολ και χτύπα στο ένα την κρέμα
στιγμής βανίλια και στο άλλο την κρέμα στιγμής σοκολάτα. Αφού πήξουν, μοίρασε
τη σαντιγύ σε ίσες ποσότητες στο καθένα τους και ανακάτεψέ τα καλά. Βάλε την
κρέμα σοκολάτα στο ψυγείο. Σε ένα βαθύ τετράγωνο μπολ
(ή ταψί, ή δοχείο) στρώσε τα μπισκότα, από πάνω την κρέμα και βάλε το στην
κατάψυξη για μία ώρα. Βγάλε το από την κατάψυξη και άπλωσε πάνω στην παγωμένη
κρέμα βανίλια, την κρέμα σοκολάτα και βάλε από πάνω άλλη μια στρώση μπισκότα
που θα προσέξεις να ευθυγραμμιστούν με τα κάτω μπισκότα για να μπορείς να
κόψεις τα παγωτάκια σου μετά. Βάλε το μπολ στην κατάψυξη
για τουλάχιστον 5 ώρες και μετά πάρε το μαχαίρι και άρχισε να χαράζεις βαθειά
μέχρι να κοπούν ένα- ένα τα παγωτάκια. Τα σερβίρεις αμέσως ή τα τοποθετείς κομμένα
στην κατάψυξη για να σερβιριστείς όποτε θέλεις!
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου