Κριθαράκι με γαρίδες
Υλικά
1 κιλό γαρίδες
1/2 λεμόνι κομμένο σε φέτες
1/2 ποτήρι βούτυρο νηστίσιμο
2 μέτρια ψιλοκομμένα κρεμμύδια
1 σκελίδα σκόρδου
1 κλωνάρι σέλινο χωρίς τα φύλλα
μερικά κλωνάρια μαϊντανού
1 μικρό κουτί ντομάτες αποφλοιωμένες
1 κουταλιά κοφτή ντοματόπαστα
1 κουταλιά χυμό λεμονιού
1 κουταλιά κοφτή ζάχαρη
2 κουταλάκια κοφτά αλάτι
λίγο πιπέρι
λίγη πάπρικα
2 ποτήρια κριθαράκι
Εκτέλεση
Με άφθονο νερό πλένετε τις ωμές γαρίδες και τις καθαρίζετε.
Σε μια κατσαρόλα ρίχνετε 4 ποτήρια νερό και το λεμόνι σε φέτες. Όταν το νερό αρχίσει να βράζει προσθέτετε τις γαρίδες και αφήνετε να σιγοβράσουν για 5 λεπτά.Στη συνέχεια τις στραγγίζετε και κρατάτε ένα ποτήρι από το νερό τους. Σε μια άλλη κατσαρόλα ζεσταίνετε το βούτυρο και σοτάρετε τα κρεμμύδια και το σκόρδο μέχρι να μαραθούν. Ρίχνετε στη κατσαρόλα το σέλινο δεμένο με τα κλωνάρια μαϊντανού, τις ντομάτες, τη ντοματόπαστα, το χυμό λεμονιού, τη ζάχαρη, το αλάτι, το πιπέρι, την πάπρικα και το νερό από τις γαρίδες.
Αφήνετε τη σάλτσα να σιγοβράζει για 30 λεπτά της ώρας μέχρι να δέσει. Κατόπιν ρίχνετε τις γαρίδες και αφήνετε να σιγοβράσουν με τη σάλτσα για άλλα 5 λεπτά.
Σε μια κατσαρόλα βράζετε το κριθαράκι σε μπόλικο αλατισμένο νερό, το στραγγίζετε και το βάζετε σε φόρμα. Βάζετε πάνω στο κριθαράκι τις γαρίδες με τη σάλτσα τους.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου