Παραδοσιακή Μαγειρίτσα
Υλικά
Συκωτάκια ψιλοκομμένα (2 πακέτα)έντερα ψιλοκομμένα
1 ποτήρι λάδι
2 μαρούλια ψιλοκομμένα
κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα
1 κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
1 ποτήρι ρύζι
3 αυγά
2 λεμόνια
Άνηθος (προαιρετικά)
Εκτέλεση
Πλένετε πολύ καλά τα
συκωτάκια και τα έντερα. Προσθέτετε τα συκωτάκια και τα
έντερα σε νερό
βραστό για να βράσουν. Βάζετε σε μία κατσαρόλα το λάδι να κάψει. Προσθέτετε τα κρεμμυδάκια,
ξερά και φρέσκα και τσιγαρίζετε τα συκωτάκια και τα έντερα.Προσθέτετε τα μαρούλια
και τον άνηθο. Αλατοπιπερώνετε και προσθέτετε 4 ποτήρια νερό. Χαμηλώνετε τη φωτιά και αφήνετε να
σιγοβράσουν. Μόλις βράσουν ρίχνετε το
ρύζι. Όταν είναι όλα έτοιμα
σβήνετε τη φωτιά, χτυπάτε τα ασπράδια σε μαλακή μαρέγκα και τους κρόκους
χωριστά. Στύβετε τα λεμόνια, προσθέτετε τους κρόκους στην μαρέγκα και
χτυπάτε. Προσθέτετε λίγο λίγο τον
χυμό λεμονιού. Προσθέτετε λίγο λίγο ζουμί
από την μαγειρίτσα χτυπώντας γρήγορα και συνεχώς. Όταν έχετε βάλει αρκετό το ρίχνετε όλο μαζί στην
κατσαρόλα. Ανακατεύετε καλά να πάει το
αυγολέμονο παντού.

Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου