ΟΝΟΜΑ

ΟΝΟΜΑ

Παρασκευή 10 Απριλίου 2015


Ινδικό κοτόπουλο Tikka Masala

Υλικά
2 ½ κιλά περίπου κοτόπουλο κομμένο σε μερίδες, ή φιλέτο, ή μπουτάκια κοτόπουλου
1 κουταλιά γλυκού τσίλι σε σκόνη
Αλάτι
Χυμό από 1 λεμόνι

Για το μαρινάρισμα

1 ποτηρι γιαούρτι στραγγιστό
λίγο  ψιλοκομμένο φρέσκο κόλιανδρο
2 κουτάλια γλυκού  τζίντζερ (μπαχαρικό)
4 σκελίδες σκόρδο
4 κουτάλια σούπας Garam Massala (μπαχαρικό σκόνη)
4 κόκκούς μαύρο πιπέρι
2 κόκκινες πιπερίτσες καυτερές τσίλι

Για τη σάλτσα

3 κουτάλια σούπας λάδι
 ½ κουταλάκι γλυκού γαρύφαλλο τριμμένο
2 μέτρια κρεμμύδια ψιλοκομμένα
2 κουτάλια σούπας Garam Massala
1 κουταλιά σούπας κύμινο
1 κουταλιά σούπας σκόνη κόλιανδρο
½ κουταλάκι γλυκού τσίλι σε σκόνη
1 Τριμμένη φρέσκια τομάτα
2 κουτάλια σούπας μαύρη ζάχαρη
1 ποτήρι κρέμα γάλακτος ή γιαούρτι (προαιρετικά)
3 κουτάλια σούπας  τρίμμα αμυγδάλων, ή κάσιους
Αλάτι

Εκτέλεση

Αρχίζετε ψιλοκόβοντας τον κόλιανδρο, κρατώντας λίγο για διακόσμηση. Βάζετε όλα τα υλικά της μαρινάδας, εκτός από το γιαούρτι στο
blender και τα κάνετε μια πάστα. Βάζετε την πάστα σε ένα μπολ, το γιαούρτι, το ψιλοκομμένο κόλιανδρο και το κοτόπουλο και τα ανακατεύετε, σκεπάζετε το μπολ με μεμβράνη και το αφήνετε όλη τη νύχτα στο ψυγείο.
Την επομένη και όταν πλησιάζει η ώρα του φαγητού, ανάψτε το γκριλ. Περάστε τα κομμάτια του μαριναρισμένου κοτόπουλου στα καλαμάκια, ακουμπήστε τα στη καυτή σχάρα του φούρνου και βάλτε από κάτω το ταψί του φούρνου για να μη στάζει και σας λερώσει. Τοποθετήστε τα στη μεσαία θέση και ψήστε τα, γυρίζοντας τα, μέχρι να πάρουν ωραίο χρώμα και να ψηθούν.
Για να ετοιμάσετε τη σάλτσα, ρίξτε σε ένα βαθύ τηγάνι το λάδι. Μόλις ζεσταθεί, ρίξτε το γαρύφαλλο. Ανακατέψτε τα για 2-3 λεπτά και προσθέστε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι να τσιγαριστεί.
Χαμηλώστε τη φωτιά και προσθέτετε τη Garam Massala, το κύμινο, το κόλιανδρο, το τσίλι και λίγο νερό.
Βράστε τα για 3 λεπτά και προσθέστε τη τομάτα, τη μαύρη ζάχαρη και το τρίμμα των αμυγδάλων. Τα ανακατεύετε και τα βράζετε μέχρι να γίνει μια ωραία πηχτή σάλτσα.

Βγάζετε το κοτόπουλο από τα καλαμάκια, το ρίχνετε μέσα στη σάλτσα, το ανακατεύετε και το αφήνετε να βράσει για 10 λεπτά περίπου μέσα στη σάλτσα.
Προσθέτετε τη κρέμα, ανακατεύετε και σβήνετε τη φωτιά.
Το σερβίρετε ζεστό, πασπαλισμένο με τον φρέσκο κόλιανδρο που είχατε κρατήσει.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου