Ταλιατέλες με καπνιστό σολομό
Υλικά
200 gr σολομό καπνιστό κομμένο σε μικρές λωρίδες
500 gr ταλιατέλες ή άλλο ζυμαρικό της αρεσκείας μας
1/3 ποτηράκι κρασιού βότκα
1 λεμόνι (το ξύσμα και το χυμό)
3 φρέσκα ψιλοκομμένα κρεμμυδάκια
2 κουταλιές σούπας κοφτές μαργαρίνη
1/3 ματσάκι άνηθο ψιλοκομμένο
2 κουταλιές σούπας κάπαρη
1 κρέμα γάλακτος (200 ml)
100 gr παρμεζάνα ή γραβιέρα τριμμένη
αλάτι και πιπέρι
Εκτέλεση
Βράζουμε “αλ τέντε” σε μπόλικο αλατισμένο νερό τις ταλιατέλες σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας και κρατάμε 3/4 ποτήρια από το νερό τους. Σουρώνουμε και λαδώνουμε το ζυμαρικό μας και το κρατάμε στην άκρη.Σε ένα μεγάλο βαθύ τηγάνι ζεσταίνουμε τη μαργαρίνη και σοτάρουμε τα κρεμμυδάκια. Ρίχνουμε τα 3/4 της ποσότητας από τον καπνιστό σολoμό και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για 2 λεπτά. Σβήνουμε με το χυμό λεμονιού και τη βότκα.Προσθέτουμε το νερό που έχουμε κρατήσει από το βράσιμο του ζυμαρικού μας, προσθέτουμε και το ζυμαρικό μας, ανακατεύουμε και σιγοβράζουμε για 1-2΄.Συμπληρώνουμε με την κρέμα γάλακτος και τη κάπαρη και μόλις αρχίσει να δένει η σάλτσα προσθέτουμε τη μισή παρμεζάνα ή γραβιέρα και ανακατεύουμε όλα τα υλικά για 2΄ακόμα.Σερβίρουμε σε πιατέλα και γαρνίρουμε με τον ψιλοκομμένο άνηθο, την υπόλοιπη παρμεζάνα και το υπόλοιπο 1/3 του καπνιστού σολoμού που έχουμε αφήσει στην άκρη.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου