ΟΝΟΜΑ

ΟΝΟΜΑ

Τετάρτη 8 Απριλίου 2015

Αγκινάρες αλά πολίτα
 
Υλικά
8 αγκινάρες
2 καρότα μέτρια σε ροδέλες
1 πατάτα μεγάλη σε κύβους
1 κρεμμύδι μεγάλο ψιλοκομμένο
200 gr  λάδι
1  ποτήρι άνηθο ψιλοκομμένο
1 κουταλάκι γλυκού ζάχαρη
3 λεμόνια (τον χυμό τους)
1 κουταλιά  σούπας αλεύρι
αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση
Καθαρίζουμε τις αγκινάρες, αφήνοντας λίγο κοτσάνι, και τις βάζουμε σε ένα μπολ με νερό και τον χυμό από 1 λεμόνι για να μη μαυρίσουν.   Τις βράζουμε για 10 λεπτά με τον χυμό από άλλο 1 λεμόνι και τις σουρώνουμε.  Τσιγαρίζουμε στο λάδι το κρεμμύδι και προσθέτουμε τις πατάτες και τα καρότα.  Ρίχνουμε στην κατσαρόλα τις αγκινάρες, τον χυμό από το τρίτο λεμόνι, λίγο νερό, αλάτι, πιπέρι και ζάχαρη.  Βράζουμε σε χαμηλή φωτιά χωρίς να ανακατεύουμε πολύ μέχρι να μαλακώσουν τα λαχανικά.  Διαλύουμε σε 1/2 φλιτζάνι νερό το αλεύρι και το ρίχνουμε στο φαγητό.  Αφήνουμε να πάρει μια βράση και σερβίρουμε με τον άνηθο.
 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου