Κοτόπουλο με σάλτσα μουστάρδας
4 (χωρίς κόκαλα και δέρμα) κομμένα στη μέση στήθη κοτόπουλου
2 κουτάλια σούπας ελαιόλαδο
Αλάτι και πιπέρι
¼ ποττηριού Ζωμό κοτόπουλου
½ ποτήρι κρέμα γάλακτος
2 κουτάλια σούπας μουστάρδα Ντιζόν
1 κουταλάκι γλυκού εστραγκόν ή ρίγανη (αποξηραμένα)
Εκτέλεση:
Βάζουμε το ελαιόλαδο σε ένα μεγάλο τηγάνι και προθερμαίνουμε σε μέτρια-υψηλή φωτιά.
Αλατοπιπερώνουμε τα στήθη κοτόπουλου. Βάζουμε το κοτόπουλο στο τηγάνι και σοτάρουμε μέχρι να ψηθεί, περίπου 10-12 λεπτά, γυρίζοντας μία φορά. Το μεταφέρουμε σε ένα δίσκο και το κρατάμε ζεστό. Ρίχνουμε το ζωμό κοτόπουλου σε καυτό τηγάνι. Προσθέτουμε στο τηγάνι με το ζωμό τη κρέμα γάλακτος, τη μουστάρδα και το εστραγκόν ή τη ρίγανη. Μαγειρεύουμε και ανακατεύουμε ελαφρώς για περίπου 2 λεπτά. Όταν η σάλτσα είναι έτοιμη την ρίχνουμε πάνω από το κοτόπουλο ζεστή. Σερβίρουμε με ρύζι και ζεστά λαχανικά.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου