ΟΝΟΜΑ

ΟΝΟΜΑ

Πέμπτη 21 Μαΐου 2015


Frozen Yogurt σοκολάτας με καρύδα

Υλικά:
40  gr ινδοκάρυδο, τριμμένο
400 ml γάλα με χαμηλά λιπαρά
50  
gr
μέλι
10  
gr
κακάο σε σκόνη
100
gr
σταγόνες σοκολάτας κουβερτούρας
1 πρέζα αλάτι
5  
gr
κορν φλάουρ
350
gr  γιαούρτι στραγγιστό


Εκτέλεση:
Φτιάξτε το frozen yogurt. Σε µια µικρή κατσαρόλα ανακατέψτε το γάλα, το µέλι, το κακάο και το κορν φλάουρ. Βάλτε το σκεύος σε µέτρια φωτιά και αφήστε το µείγµα µέχρι να αρχίσει να βράζει. Μόλις αρχίσει να βράζει, αµέσως αποσύρετε από τη φωτιά, προσθέστε τις σταγόνες σοκολάτας, τo ινδοκάρυδο και το αλάτι. Ανακατέψτε καλά, µέχρι να λιώσει τελείως η σοκολάτα και να έχετε ένα οµοιογενές µείγµα. Αδειάστε το µείγµα σε ένα µεταλλικό µπολ και βάλτε το στο ψυγείο για περίπου 3 ώρες ή µέχρι να κρυώσει καλά. Βγάλτε το από το ψυγείο, προσθέστε το γιαούρτι και ανακατέψτε καλά µε έναν αυγοδάρτη, ώστε να ενσωµατωθεί. Τοποθετήστε το µπολ στην κατάψυξη και αφήστε το frozen yogurt να παγώσει για 3 - 4 ώρες. Κάθε 30 λεπτά βγάζετε το µπολ από την κατάψυξη και ανακατεύετε το frozen yogurt µε έναν αυγοδάρτη ώστε να µη δηµιουργηθούν κρύσταλλοι στην επιφάνειά του. Θα χρειαστεί να κάνετε τη συγκεκριµένη διαδικασία 4-5 φορές. Όταν είναι έτοιµο µπορείτε να σερβίρετε πασπαλίζοντας, αν θέλετε, µε λίγο τριµµένο ινδοκάρυδο.



 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου