Καρμπονάρα με γιαούρτι και τις μισές θερμίδες
Υλικά
350 gr σπαγγέτι κανονικό ή ολικής άλεσης
1 κουταλιά σούπας ελαιόλαδο
170 gr μπέικον, ψιλοκομμένο
1/2 ποτήρι γιαούρτι πλήρες
1/2 ποτήρι τριμμένη παρμεζάνα, και λίγη ακόμα για το σερβίρισμα
1/2 κουταλάκι γλυκού αλάτι
1/2 κουταλάκι γλυκού φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
2 μεγάλα αβγά
Εκτέλεση
Βράστε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες του πακέτου και πριν τα στραγγίξετε κρατήστε ένα ποτήρι από το νερό τους. Όσο τα ζυμαρικά βράζουν, βράστε νερό και ρίξτε το σε ένα μεγάλο μπολ. Μετά, ζεστάνετε το λάδι σε μέτρια φωτιά σε ένα μεγάλο τηγάνι και σοτάρετε το μπέικον μέχρι να πάρει χρώμα. Βγάλτε το από τη φωτιά και αφήστε το στην άκρη. Λίγο πριν τα ζυμαρικά σας είναι έτοιμα, αδειάστε το καυτό νερό από το μπολ στον νεροχύτη και μέσα στο μπολ που θα έχει ζεστάνει ρίξτε το γιαούρτι, την παρμεζάνα, το αλάτι και το πιπέρι. Ανακατέψτε καλά και έπειτα ρίξτε μέσα τα αβγά. Χτυπήστε το μείγμα με ένα πιρούνι και τέλος προσθέστε το μπέικον. Όταν τα ζυμαρικά είναι έτοιμα, στραγγίξτε τα και ρίξτε τα κατευθείαν μέσα στην κατσαρόλα μαζί με το μείγμα με τα αβγά. Ανακατέψτε καλά ώστε να καλυφθούν όλα από τη σάλτσα. Αν η σάλτσα σας έχει βγει πολύ πηχτή, ρίξτε λίγες κουταλιές από το βρασμένο νερό που έχετε κρατήσει μέχρι να φτάσετε την επιθυμητή πυκνότητα.
Σερβίρετε την καρμπονάρα μαζί με ένα γεμάτο μπολ τριμμένη παρμεζάνα και έναν μύλο με πιπέρι ώστε ο καθένας να προσθέσει όσο επιθυμεί.
Βράστε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες του πακέτου και πριν τα στραγγίξετε κρατήστε ένα ποτήρι από το νερό τους. Όσο τα ζυμαρικά βράζουν, βράστε νερό και ρίξτε το σε ένα μεγάλο μπολ. Μετά, ζεστάνετε το λάδι σε μέτρια φωτιά σε ένα μεγάλο τηγάνι και σοτάρετε το μπέικον μέχρι να πάρει χρώμα. Βγάλτε το από τη φωτιά και αφήστε το στην άκρη. Λίγο πριν τα ζυμαρικά σας είναι έτοιμα, αδειάστε το καυτό νερό από το μπολ στον νεροχύτη και μέσα στο μπολ που θα έχει ζεστάνει ρίξτε το γιαούρτι, την παρμεζάνα, το αλάτι και το πιπέρι. Ανακατέψτε καλά και έπειτα ρίξτε μέσα τα αβγά. Χτυπήστε το μείγμα με ένα πιρούνι και τέλος προσθέστε το μπέικον. Όταν τα ζυμαρικά είναι έτοιμα, στραγγίξτε τα και ρίξτε τα κατευθείαν μέσα στην κατσαρόλα μαζί με το μείγμα με τα αβγά. Ανακατέψτε καλά ώστε να καλυφθούν όλα από τη σάλτσα. Αν η σάλτσα σας έχει βγει πολύ πηχτή, ρίξτε λίγες κουταλιές από το βρασμένο νερό που έχετε κρατήσει μέχρι να φτάσετε την επιθυμητή πυκνότητα.
Σερβίρετε την καρμπονάρα μαζί με ένα γεμάτο μπολ τριμμένη παρμεζάνα και έναν μύλο με πιπέρι ώστε ο καθένας να προσθέσει όσο επιθυμεί.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου