ΟΝΟΜΑ

ΟΝΟΜΑ

Παρασκευή 22 Μαΐου 2015


Cheesecake με σοκολάτα

 
Υλικά:
 50 gr βούτυρο
100 gr καλά τριμμένα μπισκότα cookies
500 gr τυρί κρέμα
100 gr ζάχαρη άχνη
150 ml κρέμα γάλακτος
3 μεσαία αυγά
50 gr αλεύρι
100 gr  λιωμένη σοκολάτα
2 κουτάλια σούπας σως βατόμουρο
κοσκινισμένο γλάσο ζάχαρης ή κακάο για το γαρνίρισμα

 
Εκτέλεση:
Λιώνετε το βούτυρο σε ένα τηγάνι και προσθέτετε τα μπισκότα  ανακατεύοντας. Πιέζετε το μείγμα στο πάτο μιας βουτυρωμένης ανοικτής βάσης για κεϊκ και το αφήνετε στην άκρη. Στη συνέχεια, λιώνετε τη σοκολάτα σε μπεν μαρί. Σε ένα άλλο σκεύος χτυπάτε το τυρί κρέμα και τη ζάχαρη μέχρι να λιώσουν και στη συνέχεια προσθέτετε τη κρέμα γάλακτος, τα αυγά το αλεύρι και τη λιωμένη σοκολάτα, ανακατεύοντας καλά. Προσθέτετε τη σος βατόμουρου ανακατεύοντας και αδειάζετε το μίγμα στη βάση για κεϊκ. Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 150 βαθμούς για 45 λεπτά. Σβήνετε το φούρνο και αφήνετε το cheesecake να κρυώσει μέσα στο φούρνο για 1 ώρα περίπου. Το βάζετε στο ψυγείο μέχρι το σερβίρισμα. Σερβίρετε το cheesecake πασπαλισμένο με γλάσο ζάχαρης ή κακάο.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου