Semifreddo με άρωμα καφέ και κομματάκια σοκολάτας
Υλικά
4 αυγά(χωρισμένα)
100 gr καστανή ζάχαρη
300 gr κρέμα γάλακτος
1 Σοκολάτα των 100 gr με αμύγδαλα ή φουντούκια(κομμένη σε μικρά κομματάκια)
1 κουταλιά σούπας Νεσκαφέ διαλυμένο σε 2 κουτάλια σούπας χλιαρό νερό
1 κουταλιά σούπας κονιάκ
Εκτέλεση
Χτυπάμε στο μίξερ τον καφέ, το κονιάκ, τη ζάχαρη και τους κρόκους. Σε
χωριστό μπολ, χτυπάμε τα ασπράδια σε σφιχτή μαρέγκα. Ανακατεύουμε απαλά τη μαρέγκα στο μείγμα των
κρόκων. Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος σε σαντιγύ. Ενώνουμε με το μείγμα των αυγών. Τελευταία προσθέτουμε
τη σοκολάτα ψιλοκομμένη. Στρώνουμε σε μια
μακρόστενη φόρμα μεμβράνη και απλώνουμε το μείγμα μας, ή το βάζουμε σε μικρά ποτηράκια. Βάζουμε
στην κατάψυξη για 4 ώρες τουλάχιστον.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου