ΟΝΟΜΑ

ΟΝΟΜΑ

Κυριακή 17 Μαΐου 2015


Cheesecake με cookies και  nutella

Υλικά: 

Για τη βάση:
220  gr cookies με κομμάτια σοκολάτας
60 gr  βούτυρο λιωμένο

Για το cheesecake:
¼ ποτηριού βραστό νερό
1 φακελάκι ζελατίνη
300 ml κρέμα γάλακτος
500  gr  τυρί κρέμα
2/3  ποτηριού ζάχαρη άχνη
1/4 ποτηριού nutella 
σκόνη κακάο για πασπάλισμα (προαιρετικά)

 Εκτέλεση 
Λαδώνετε ένα στρογγυλό ταψί  με στεφάνι ή στρώνετε διαφανή μεμβράνη σε ένα κανονικό ταψάκι (για να μπορέσετε να ξεφορμάρετε εύκολα το γλυκό).

Για τη βάση: Τοποθετείτε τα μισά μπισκότα στο blender και τα θρυμματίζετε σε ψίχουλα. Προσθέτετε και το λιωμένο βούτυρο στα ψίχουλα και ανακατεύετε καλά. Ρίχνετε το μείγμα στη βάση του ταψιού, το πιέζετε να απλωθεί ισομερώς στη βάση και το βάζετε στο ψυγείο για 30 λεπτά περίπου μέχρι να κρυώσει καλά.

Για το cheesecake: Ρίξτε το βραστό νερό σε μπολ, προσθέτετε τη ζελατίνη και ανακατεύετε χτυπώντας ελαφρά με ένα πιρούνι μέχρι να διαλυθεί η ζελατίνη. Αφήστε το μπολ στην άκρη μέχρι να κρυώσει ελαφρώς. Βάζετε τα υπόλοιπα μισά μπισκότα σε μια σακούλα και σπάστε τα με ένα πλάστη σε μικρά κομμάτια. Βάλτε τα σε μπολ και τα αφήνετε στην άκρη. Χτυπάτε με το μίξερ τη κρέμα γάλακτος σε πηχτή σαντιγί. Σε άλλο μεγάλο μπολ, χτυπάτε το τυρί κρέμα με τη ζάχαρη μέχρι να έχετε μια λεία αφράτη κρέμα. Προσθέτετε σταδιακά και το νερό με τη διαλυμένη ζελατίνη συνεχίζοντας το χτύπημα να ενσωματωθεί. Αφήνετε το μίξερ και προσθέτετε στο μείγμα τυριού, τη νουτέλα, τα μπισκότα σε κομματάκια και σταδιακά,  τη σαντιγί ανακατεύοντας μέχρι να ενωθούν τα υλικά. Ρίχνετε το μείγμα στο ταψί πάνω στη βάση και ισιώνετε την επιφάνεια. Βάζετε το γλυκό στο ψυγείο να κρυώσει για 3-4 ώρες. Το βγάζετε από το ταψί, το πασπαλίζετε (προαιρετικά) με σκόνη κακάο ή τρούφα σοκολάτας, το κόβετε σε κομμάτια και σερβίρετε.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου