ΟΝΟΜΑ

ΟΝΟΜΑ

Τετάρτη 20 Μαΐου 2015



Ανάλαφρη τούρτα με κρέμα και φράουλες

Υλικά
1 συσκευασία έτοιμο παντεσπάνι βανίλιας ή φτιάξτε το δικό σας
1 κιλό φράουλες 
2 κουτάλια σούπας κονιάκ
660 ml κρέμα γάλακτος
300 gr τυρί κρέμα
250 gr ζάχαρη (σε δύο μέρη 125 + 125)
2 βανίλιες
μια  πρέζα αλάτι

Εκτέλεση

Για το παντεσπάνι: Ξεκινήστε από τη παρασκευή του παντεσπανιού σε περίπτωση που φτιάξετε δικό σας. Όταν το βγάλετε από το φούρνο, το ξεφορμάρετε σε σχάρα να κρυώσει. Μόλις κρυώσει εντελώς το κόβετε σε 3 οριζόντιες φέτες με τη βοήθεια ενός μεγάλου οδοντωτού μαχαιριού.

Για τις φράουλες: Πλένετε τις φράουλες. Κόβετε τις μισές στα 2 και τις κρατάτε στην άκρη για διακόσμηση. Κόβετε τις άλλες μισές στα 4 και τις βάζετε σε ένα μεγάλο τηγάνι με τα 125 gr ζάχαρη και το κονιάκ. Τις μαγειρεύετε για 5-6 λεπτά σε δυνατή φωτιά μέχρι να έχετε τα κομμάτια φράουλας σε αρκετό σιρόπι αλλά όχι «νερό». Τις κατεβάζετε από τη φωτιά, προσθέτετε μια πρέζα αλάτι, ανακατεύετε και να τις βάζετε, σε μπολ, στο ψυγείο να παγώνουν.

Για τη κρέμα: Χτυπάτε στο μίξερ  το τυρί με την υπόλοιπη ζάχαρη (125 gr) και τις βανίλιες μέχρι να αφρατέψει το μείγμα. Προσθέτετε τη κρέμα γάλακτος και συνεχίζετε το χτύπημα, αυξάνοντας σταδιακά τη ταχύτητα, μέχρι να σφίξει το μείγμα. Μεταφέρετε το μείγμα σε μπολ και το βάζετε στο ψυγείο. 

Για τη συναρμολόγηση: Τοποθετείτε σε πιατέλα το πρώτο παντεσπάνι. Βάζετε περιμετρικά  τις μισές φράουλες που κρατήσατε για διακόσμηση, με το κομμένο τμήμα προς τα κάτω, τη μία δίπλα στην άλλη σαν στεφάνι στα όρια του παντεσπανιού.  Πιο μέσα στρώνετε το μισό από το μείγμα φράουλας που φτιάξατε και από πάνω στρώνετε το 1/3 από την κρέμα. Σκεπάζετε με το δεύτερο παντεσπάνι. Επαναλαμβάνετε τη διαδικασία τοποθετώντας τις άλλες μισές φράουλες γύρω περιμετρικά, το άλλο μισό γλυκό στο κέντρο και από πάνω το άλλο 1/3 κρέμα. Τέλος βάζετε το τελευταίο παντεσπάνι και στρώνετε ισομερώς από πάνω την υπόλοιπη κρέμα και γαρνίρετε προαιρετικά με φρέσκες φράουλες.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου