ΟΝΟΜΑ

ΟΝΟΜΑ

Σάββατο 28 Φεβρουαρίου 2015

 
Τάρτα με κομπόστα κεράσι
 
Υλικά  Ζύμης:
2 ποτήρια αλεύρι φαρίνα
4 κουτάλια σούπας βούτυρο νηστίσιμο
1/4 ποτηριού ζάχαρη
2 κουτάλια σούπας κονιάκ
2 κουτάλια σούπας νερό
 
Υλικά Γέμισης:
1 κουτί κομπόστο κεράσι
1 ποτήρι ζουμί κομπόστου
1 ποτήρι νερό
2 κουτάλια σούπας Corn Flour
1 κουταλιά της σούπας  ζάχαρη
1/2 ποτήρι αμύγδαλα χοντροκομμένα
 
Εκτέλεση
Ετοιμάζετε τη ζύμη και την απλώνετε στο ταψί. Ψήνετε την τάρτα στο φούρνο στους 180 βαθμούς για 30 λεπτά. Σε μια μικρή κατσαρόλα βάζετε το νερό με τη ζάχαρη να βράσει. Διαλύετε το  corn flour με το ζουμί του κομπόστου και το ρίχνετε στο νερό που βράζει. Ανακατεύετε να γίνει η κρέμα. Βάζετε τα κεράσια πάνω από τη ζύμη και τα σκεπάζετε με την κρέμα. Γαρνίρετε με τα αμύγδαλα.
 
Τάρτα αμυγδάλου με κεράσια
 
 
 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου