Κέικ Καρότου Νηστίσιμο
Υλικά:
200gr ζάχαρη (μπορούμε να βάλουμε και 180gr)
60gr λάδι + λίγο ακόμα για τη φόρμα
200gr φρεσκοστυμμένος χυμός πορτοκαλιού
1-2 κουταλάκια γλυκού ξύσμα πορτοκαλιού
300gr αλεύρι ζαχαροπλαστικής + λίγο ακόμα για τη φόρμα
1 κουταλάκι γλυκού baking powder200gr ζάχαρη (μπορούμε να βάλουμε και 180gr)
60gr λάδι + λίγο ακόμα για τη φόρμα
200gr φρεσκοστυμμένος χυμός πορτοκαλιού
1-2 κουταλάκια γλυκού ξύσμα πορτοκαλιού
300gr αλεύρι ζαχαροπλαστικής + λίγο ακόμα για τη φόρμα
1 κουταλάκι γλυκού μαγειρική σόδα (σκόνη)
½ κουταλάκι γλυκού κανέλα
¼ κουταλάκι γλυκού αλάτι
180gr καρότα τριμμένα στον ψιλό τρίφτη
100gr καρύδια χοντροτριμμένα
Εκτέλεση:
Κοσκινίζουμε το αλεύρι με το baking powder, τη σόδα, την κανέλα και το αλάτι. Χτυπάμε στο μίξερ το λάδι με τη ζάχαρη σε χαμηλή ταχύτητα. Όταν χτυπηθούν προσθέτουμε το χυμό και το ξύσμα, συνεχίζοντας το χτύπημα. Τέλος προσθέτουμε κουταλιά – κουταλιά το αλεύρι.
Όταν ενωθούν τα υλικά, σταματάμε το χτύπημα στο μίξερ, προσθέτουμε τα καρότα και το καρύδι συνεχίζοντας το ανακάτεμα με μια κουτάλα. Αδειάζουμε το χυλό του κέικ σε μία βουτυρωμένη και αλευρωμένη φόρμα και την τοποθετούμε σε φούρνο που ήδη έχουμε προθερμάνει στους 170 βαθμούς . Ψήνουμε για περίπου 40 - 45 λεπτά. Πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου