ΟΝΟΜΑ

ΟΝΟΜΑ

Δευτέρα 23 Φεβρουαρίου 2015

Κέικ Καρότου Νηστίσιμο
Υλικά: 

200gr ζάχαρη (μπορούμε να βάλουμε και 180gr) 
60gr λάδι + λίγο ακόμα για τη φόρμα 
200gr  φρεσκοστυμμένος χυμός πορτοκαλιού 
1-2 κουταλάκια γλυκού ξύσμα πορτοκαλιού 
300gr  αλεύρι ζαχαροπλαστικής + λίγο ακόμα για τη φόρμα
 1 κουταλάκι γλυκού baking powder
 1 κουταλάκι γλυκού μαγειρική σόδα (σκόνη) 
½ κουταλάκι γλυκού κανέλα 
¼ κουταλάκι γλυκού αλάτι

 180gr καρότα τριμμένα στον ψιλό τρίφτη 
100gr καρύδια χοντροτριμμένα


Εκτέλεση:         
Κοσκινίζουμε το αλεύρι με το baking powder, τη σόδα, την κανέλα και το αλάτι. Χτυπάμε στο μίξερ το λάδι με τη ζάχαρη σε χαμηλή ταχύτητα. Όταν χτυπηθούν προσθέτουμε το χυμό και το ξύσμα, συνεχίζοντας το χτύπημα. Τέλος προσθέτουμε κουταλιά – κουταλιά το αλεύρι.
  Όταν ενωθούν τα υλικά, σταματάμε το χτύπημα στο μίξερ, προσθέτουμε τα καρότα και το καρύδι συνεχίζοντας το ανακάτεμα με μια κουτάλα. Αδειάζουμε το χυλό του κέικ σε μία βουτυρωμένη και αλευρωμένη φόρμα και την τοποθετούμε σε φούρνο που ήδη έχουμε προθερμάνει στους 170 βαθμούς . Ψήνουμε για περίπου  40 - 45 λεπτά. Πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη.


 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου