ΟΝΟΜΑ

ΟΝΟΜΑ

Δευτέρα 23 Φεβρουαρίου 2015

Σπιτική Νηστίσιμη Μπουγάτσα


Υλικά
4 ποτήρια νερό
1 1/2 ποτήρι ζάχαρη
1 ποτήρι σιμιγδάλι ψιλό
 3 βανίλιες
Ξύσμα από 1 μεγάλο λεμόνι (ή δύο ανάλογα με το μέγεθος)
2 φύλλα σφολιάτας
Ζάχαρη άχνη
Κανέλα
2 κ.σ βούτυρο νηστίσιμο

Εκτέλεση
Βράσε το νερό με τη ζάχαρη σε μια κατσαρόλα, ανακατεύοντας διαρκώς μέχρι να λιώσει καλά η ζάχαρη
Πρόσθεσε το σιμιγδάλι, σταδιακά μαζί με τη βανίλια και το ξύσμα λεμονιού. Ανακάτεψε καλά να δέσει η κρέμα.
Κατέβασε από τη φωτιά και πρόσθεσε το βούτυρο, φροντίζοντας να πάει παντού στην κρέμα
Σε ένα ταψί (τετράγωνο κατά προτίμηση), στρώσε το ένα φύλλο σφολιάτας
Άπλωσε από πάνω την κρέμα να πάει παντού, φροντίζοντας να γυρίσεις τις άκρες του φύλλου προς τα μέσα
Στη συνέχεια στρώσε και το δεύτερο φύλλο, διπλώνοντας τις άκρες. Χάραξε ελαφρά το φύλλο και ψήσε στους 180 βαθμούς για μισή ώρα ή μέχρι να πάρει χρώμα η σφολιάτα
Πασπάλισε με ζάχαρη και κανέλα και άφησε να κρυώσει καλά πριν σερβίρεις
 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου