ΟΝΟΜΑ

ΟΝΟΜΑ

Τρίτη 24 Φεβρουαρίου 2015

 
Σιάμαλι Νηστίσιμο
 
Υλικά:
 
1 κιλό σιμιγδάλι
1 1/2 ποτήρι νερό
2 ποτήρια χυμό πορτοκάλι
3 κουταλάκια γλυκού baking powder
1 1/2 ποτήρι ζάχαρη
1 βανίλια
1/2 κουταλάκι του γλυκού μαστίχα αλεσμένη
1/2 κουταλάκι του γλυκού μαγειρική σόδα
1 ποτήρι αμύγδαλα χοντροκομμένα
 
Εκτέλεση
Διαλύετε τη σόδα στο χυμό πορτοκαλιού και τον προσθέτετε στο σιμιγδάλι. Προσθέτετε στο μείγμα το νερό και τη ζάχαρη και τα ανακατεύετε. Τοποθετείτε το μείγμα σε ορθογώνιο ταψί αφού πρώτα το βουτυρώσετε και από πάνω σκορπάτε τα χοντροκομμένα αμύγδαλα. Το ψήνετε σε μέτριο φούρνο στους 180 βαθμούς για 30 λεπτά. Το βγάζετε από το φούρνο και το χαράζετε σε ορθογώνια κομμάτια.
 
 
Για το σιρόπι
 
4 ποτήρια ζάχαρη
3 ποτήρια νερό
ξυλάκι κανέλας
λίγες σταγόνες χυμό λεμονιού
 
Εκτέλεση
Βράζετε σε μια κατσαρόλα όλα τα υλικά για το σιρόπι μέχρι να δέσει. Για να δέσει το σιρόπι, το αφήνετε 5 λεπτά από την ώρα που θα αρχίσει να κοχλάζει. Όταν το ραβανί κρυώσει το περιχύνετε με το ζεστό σιρόπι.
 
 

Γλυκό σάμαλι

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου