Νηστίσιμο Κέικ Σοκολάτας
Υλικά:
3/4 ποτήρια λάδι
2 ποτήρια ζάχαρη
3,5 ποτήρια αλεύρι
2 ποτήρια νερό
3 κουτάλια σούπας ξύδι
6 κουτάλια σούπας κακάο
1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
2 βανίλιες
1 κουταλάκι του γλυκού σόδα μαγειρική
Για το γλάσο:
1 ποτήρι ζάχαρη άχνη
3 κουτάλια σούπας κακάο
1 κουταλιά σούπας λάδι
3 κουτάλια σούπας νερό
Εκτέλεση
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180°. Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύουμε όλα τα υλικά του κέικ. Ρίχνουμε το μείγμα σε βουτυρωμένη και αλευρωμένη φόρμα και το βάζουμε να ψηθεί για 40' περίπου, ή μέχρι να βγαίνει το μαχαίρι μας καθαρό (βυθίζουμε ένα μαχαίρι στο κέικ. Αν όταν βγει έχει πάνω του κολλημένη ζύμη, το κέικ δεν είναι ακόμα έτοιμο).
Ετοιμάστε το γλάσο: ανακατέψτε όλα τα υλικά σε ένα μπολ. Αν σας φαίνεται πολύ πηχτό, προσθέστε λίγο νεράκι ακόμα. Όταν βγάλετε το κέικ από τη φόρμα του, ρίχνετε από πάνω το γλάσο και το κέικ σας είναι έτοιμο!
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου