ΟΝΟΜΑ

ΟΝΟΜΑ

Δευτέρα 23 Φεβρουαρίου 2015


Νηστίσιμο Brownie  2


Υλικά

230 gr αλεύρι ζαχαροπλαστικής
60 gr κακάο
2½ κουτ. γλυκού μπέικιν πάουντερ
1 κουτ. σούπας ξύσμα από ακέρωτο πορτοκάλι
1/2 κουτ. γλυκού αλάτι
280 gr ζάχαρη
280 gr νερό
110 gr ελαιόλαδο
60 gr καρύδια, χοντροτριμμένα
150 gr κουβερτούρα γύρω στο 50% - 55% κακάο, ψιλοκομμένη


 Εκτέλεση
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βάθμους. Κοσκινίζουμε μέσα στον κάδο του μίξερ το αλεύρι, το κακάο και το μπέικιν πάουντερ και ανακατεύουμε ελαφρώς.
Προσθέτουμε το ξύσμα, το αλάτι, τη ζάχαρη και το νερό και τα χτυπάμε σε μέτρια ταχύτητα, προσθέτοντας σιγά-σιγά και το ελαιόλαδο.
Τα χτυπάμε λίγο ακόμη, μέχρι να ενωθούν όλα τα υλικά. Σταματάμε το χτύπημα, προσθέτουμε τα καρύδια και την ψιλοκομμένη σοκολάτα και ανακατεύουμε με μια σπάτουλα.
Καλύπτουμε με αντικολλητικό χαρτί τον πάτο από ταψάκι διαστάσεων περίπου 20x30 εκ. και αδειάζουμε μέσα το μείγμα. Ψήνουμε για περίπου 30 - 35 λεπτά (όχι παραπάνω,
γιατί θα ξεραθεί). Αφήνουμε να κρυώσει και κόβουμε σε τετράγωνα κομμάτια.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου