ΟΝΟΜΑ

ΟΝΟΜΑ

Πέμπτη 26 Φεβρουαρίου 2015

 
Ταραμοκεφτέδες
 
Υλικά για 4 άτομα
300gr  μπαγιάτικο ψωμί,  μόνο την ψίχα
100gr  ταραμάς
1 ξερό κρεμμύδι, τριμμένο
χυμός από 1 λεμόνι
1/2  ποτήρι  ελαιόλαδο
2 πατάτες, βρασμένες και λιωμένες με το πιρούνι
1/2 ματσάκι μαϊντανό, ψιλοκομμένο
ελαιόλαδο για το τηγάνισμα

Εκτέλεση
Μουσκεύουμε το ψωμί και το στύβουμε καλά. Βάζουμε το ψωμί σε ένα μπολ μαζί με τον ταραμά, το κρεμμύδι, τον μαϊντανό, τον χυμό λεμονιού, το ελαιόλαδο, τις πατάτες και τον μαϊντανό.Ζυμώνουμε καλά και αφήνουμε το μείγμα μισή ώρα στο ψυγείο να σφίξει και να δέσουν τα αρώματά του. Πλάθουμε κεφτεδάκια στο μέγεθος που προτιμάμε και τα τηγανίζουμε σε καυτό ελαιόλαδο.
Μόλις ροδίσουν από όλες τις πλευρές, τα αφήνουμε για λίγο σε χαρτί κουζίνας να απορροφηθεί το περιττό λάδι και σερβίρουμε.

Αποτέλεσμα εικόνας για ταραμοκεφτεδεσ





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου