Στρούντελ με μήλα ( αλάδωτα)
Υλικά:
3 1/2 ποτήρια φαρίνα
1 ποτήρι ταχίνι
2 κουτάλια μέλι
1 κουταλάκι baking powder
3/4 ποτηριού νερό
Γέμιση:
1/2 ποτήρι καρυδόψιχα χοντροκομμένη
1/2 ποτήρι σταφιδάκια
1/2 ποτήρι αμύγδαλα χοντροκομμένα
1/2 ποτήρι μαρμελάδα πορτοκάλι
2 κουτάλια της σούπας μέλι
λίγη κανέλα
2 ποτήρια μήλα καθαρισμένα και κομμένα σε λεπτές φέτες
Εκτέλεση:
Ετοιμάζετε τη ζύμη και την ανοίγετε σε φύλλο. Ενώνετε όλα τα υλικά της γέμισης τα απλώνετε πάνω στο φύλλο και το τυλίγετε σε ρολό. Τα βάζετε σε βουτυρωμένο ταψί και το ψήνετε σε μέτριο για 35 - 40 λεπτά. Όταν ψηθεί το πασπαλίζετε με ζάχαρη άχνη και κανέλα.
Σημείωση:
Αντί μήλα μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και κομπόστα ροδάκινο. Το στραγγίζετε καλά και το κόβετε λεπτές φέτες.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου