Γλυκό με άρωμα καφέ
Υλικά:
200 gr σαβουαγιάρ
3 αυγά (χωριστά κρόκους με ασπράδια)
500 gr τυρί μασκαρπόνε
4 κουτάλια σούπας ζάχαρη χτυπημένη με τους κρόκους
1 φλυντζανάκι καφέ εσπρέσο
Λίγο κονιάκ
Κακάο για γαρνίρισμα
Εκτέλεση:
Περνάμε τα σαβουαγιάρ στο μείγμα του καφέ με το κονιάκ και τα τοποθετούμε στη βάση του pyrex μας. Χτυπάμε τους κρόκους μαζί με τη ζάχαρη μέχρι να ασπρίσουν και προσθέτουμε το τυρί. Στη συνέχεια χτυπάμε τα ασπράδια μέχρι να γίνουν μαρέγκα. Ενώνουμε τη μαρέγκα με τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύουμε απαλά. Ρίχνουμε το μείγμα πάνω από τα μπισκότα και γαρνίρουμε με το κακάο.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου