Nόστιμα τυροψωμάκια
Υλικά
400 gr αλεύρι σκληρό
200 gr αλεύρι μαλακό
20 gr μαγιά
1/2 κουταλάκι γλυκού ζάχαρη
1 κουταλάκι γλυκού κοφτό αλάτι
350 - 400 ml νερό χλιαρό
250 gr τριμμένη φέτα
150 gr λιωμένο βούτυρο
Εκτέλεση
Επάνω σε μία λαδόκολλα κοσκινίζουμε τα
δύο αλεύρια μαζί με το αλάτι. Σε ένα κατσαρολάκι διαλύουμε στο 1/3 του νερού τη
μαγιά και την ζάχαρη. Σε μία φαρδιά λεκάνη ρίχνουμε το αλεύρι, κατόπιν κάνουμε
μία λακουβίτσα και ρίχνουμε στη μέση της το υπόλοιπο χλιαρό νερό και το
λιωμένο βούτυρο σιγά σιγά και εναλλάξ.
Στη συνέχεια ζυμώνουμε με τα χέρια μας για 25 λεπτά. Σκεπάζουμε τη λεκάνη με
μεμβράνη και αφήνουμε τη ζύμη σε θερμό μέρος για να ξεκουραστεί και να
φουσκώσει έως ότου διπλασιάσει τον όγκο της. Όταν το ζυμάρι μας είναι έτοιμο,
προσθέτουμε το τριμμένη φέτα και ζυμώνουμε ξανά, χωρίς πολύ δύναμη, ώστε να
ομογενοποιηθεί το τριμμένη τυρί στη ζύμη. Κόβουμε τη ζύμη σε μικρές μερίδες και κάνουμε μπαλίτσες επάνω σε αλευρωμένο
πάγκο. Τοποθετούμε τα τυροπιτάκια μας σε ταψάκι, τα σκεπάζουμε με πανί και τα
αφήνουμε για 30 λεπτά να διπλασιάσουν τον όγκο τους. Πριν τα ψήσουμε τα
ραντίζουμε με νερό για να κάνουν κρούστα. Ψήνουμε
σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 – 220 βαθμούς για 20 – 30 λεπτά.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου