ΟΝΟΜΑ

ΟΝΟΜΑ

Τετάρτη 3 Ιουνίου 2015


Σπετζοφάι  με μελιτζάνες

Υλικά
250 gr χωριάτικα λουκάνικα σε φέτες
1/2 ποτήρι λάδι
1/2 κιλό μελιτζάνες σε φέτες
1/2 κιλό πιπεριές πράσινες και κόκκινες σε φέτες ή κύβους
1/2 κιλό ντομάτες ξεφλουδισμένες σε κύβους
1 κουταλιά σούπας ντοματόπαστα
1/2 κουταλάκι γλυκού ζάχαρη
λίγο μαϊντανό ψιλοκομμένο
αλάτι 

Εκτέλεση
Κόβετε σε φέτες τις μελιτζάνες και τις πασπαλίζετε με αλάτι. Τις αφήνετε να μείνουν 1 ώρα σε σουρωτήρι να “ιδρώσουν”, τις ξεπλένετε καλά, τις στίβετε όσο μπορείτε με το χέρι και τις αφήνετε σε απορροφητικό χαρτί. Κόβετε σε κύβους τις πιπεριές και τις σοτάρετε με τις μελιτζάνες στο 1/2 ποτήρι λάδι. Προσθέτετε τις ντομάτες, τη ντοματόπαστα με τη ζάχαρη διαλυμένα σε 1/2 ποτήρι νερό, αλατίζετε και αφήνετε να σιγοψηθεί η σάλτσα για 15 λεπτά. Εν” τω μεταξύ κόβετε τα λουκάνικα σε φέτες, τα τηγανίζετε σε λίγο ελαιόλαδο και τα αφήνετε σε απορροφητικό χαρτί να φύγει το λάδι και το πολύ λίπος. Προσθέτετε στη σάλτσα ντομάτας το λουκάνικο και το ψιλοκομμένο μαϊντανό και συνεχίζετε να σιγοβράζετε για περίπου 15 – 20 λεπτά ακόμα. Σερβίρετε και το απολαμβάνετε με τυρί φέτα και χωριάτικο ψωμί.

Αν θέλετε μπορείτε να βάλετε και πατάτες κομμένες κυδωνάτες για ένα πλήρες γεύμα.
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου