ΟΝΟΜΑ

ΟΝΟΜΑ

Πέμπτη 4 Ιουνίου 2015


Πατάτες γεμιστές με μανιτάρια και τυρί

Υλικά
4 μεγάλες πατάτες μακρόστενες
1 ζωμό Μυρωδικών Σκόρδο
250
gr  μανιτάρια φρέσκα
150
gr
τριμμένο τσένταρ ( ή οποιοδήποτε τυρί της αρεσκείας σας)
1  ποτήρι τσένταρ για επικάλυψη
3 κουτάλια σούπας ελαιόλαδο
1  ποτήρι κρέμα γάλακτος
μαϊντανό ψιλοκομμένο
1 πιπεριά (ότι χρώμα σας αρέσει)
αλάτι, πιπέρι


Εκτέλεση
Πλένουμε πολύ καλά τις πατάτες και και τις βράζουμε με τη φλούδα τους σε αλατισμένο νερό μέχρι να μαλακώσουν. Τις βγάζουμε και τις αφήνουμε να κρυώσουν. Με ένα μαχαίρι κόβουμε οριζόντια από πάνω μια φέτα σαν καπάκι και τις αδειάζουμε προσεκτικά με ένα κουτάλι του γλυκού. Τη πατάτα που αφαιρέσαμε τη τοποθετούμε σε ένα μεγάλο μπολ και τη χρησιμοποιούμε για να φτιάξουμε πουρέ.
Ψιλοκόβουμε τα μανιτάρια και τη πιπεριά και τα σοτάρουμε στο ελαιόλαδο. Τα βγάζουμε από το τηγάνι με τρυπητή κουτάλα και τα βάζουμε στην άκρη σε απορροφητικό χαρτί. Μέσα στο μπολ που φυλάξαμε τον πουρέ, λιώνουμε τη πατάτα με τη βοήθεια ενός πιρουνιού, αδειάζουμε την κρέμα γάλακτος και δουλεύουμε μέχρι να γίνει ένα αφράτο μείγμα. Προσθέτουμε τα 150  
gr cheddar, το ζωμό μυρωδικών, τη μισή πιπεριά, το μαϊντανό, αλατοπίπερο και τα μανιτάρια.
Γεμίζουμε με το μείγμα τις πατάτες και επικαλύπτουμε με το υπόλοιπο τσένταρ και ανάμεσα τις πιπεριές και τοποθετούμε τις πατάτες σε ταψάκι. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς, βάζουμε τις πατάτες στο φούρνο και ψήνουμε για 15 λεπτά περίπου, μέχρι να λιώσει το τυρί και να σχηματίσουν κρούστα.
 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου